Egy Ötletből Millió

Kobe Bryant, a LEGENDA tovább él.

2020. január 29. - csabadeak

Gyászol az NBA, az egész sportvilág. Egyik pillanatban még itt vagyunk, a következőben pedig már nem. Az élet túl gyorsan elrepül minden perce olyan értékes, hogy használjunk ki amíg itt vagyunk. Amíg játszott nem volt a kedvencem, de amikor befejezte pályafutását és egyre több dolgot tudtam meg róla annál jobban tiszteltem és szerettem meg. Az utolsó meccsén, amikor 60 pontot dobott, sosem felejtem el. A hatalmas versenyszellem ami benne volt példaértékű. Szeretném bemutatni az Ő szabályait ami a legendák közé emelte és mindenki tudja alkalmazni.

Kobe 10 szabálya:

 

  1. Többet gyakorolni mindenkinél

Lehet , hogy nem Te vagy a legtehetségesebb, de akkor is bele tudod rakni az időt mivel mindenki számára 24 órából egy nap.

  1. Hosszú távon gondolkodni

Fiatalon eldöntötte, hogy minden idők legjobbja legyen. Mindenkinek nem fog összejönni, de akkor is hosszú távon előre kell tervezni, hogy mit miért teszünk meg.

  1. Legyen egy jó terved

Minden sikeres élethez, karrierhez kell egy jó terv. Nem csak a munkába, az élet minden területén fontos, hogy tervezz.

  1. Legyél jobb minden nap

Több képesség van amiben lehet fejlődni, és így nem szabad egy napot sem úgy elvesztegetni, hogy nem teszünk valamit, hogy jobbak legyünk. Kobe ezt extra munkával tette meg.

  1. Kövesd a szenvedélyed

Ha megtalálod a szenvedélyed már fél siker, de tudom legtöbben keresik, akár egy életen keresztül. Ha megtalálod ne ereszd és kövesd amit a szíved diktál.

  1. Teljes elköteleződés

Ha a munkád, karriered vagy a családod amit szeretsz és az időd nagy részét ráfordítod, nem lehet félvállról venni. Minden tőled telhetőt meg kell tenni és el kell kötelezned magad.

  1. Légy a lehető legjobb

A szakmádban vagy a sportban amit csinálsz a lehetőségeidhez mérhetően törekedj arra, hogy a legjobb legyél.

  1. Tanulj a hibáidból

Sokszor nem a sikereidből, hanem a hibákból lehet a legtöbbet tanulni. De amikor hibázunk magunkba kell nézni, és tanulni belőle, hogy legközelebb jobban kezeljük a helyzetet.

  1. Dolgozz kitartóan

Bármit el lehet érni, amit kitűzünk magunk elé, ha elég kitartóan dolgozunk az elérésén. Kobe korán bekerült a ligába, nem a legjobban kezdte karrierjét, de mégis a kitartó munka meghozta a sikert!

  1. Fókuszálj a győzelemre

Nem lehet mindig a könnyebbik utat választani, meg kell tenni a szükséges lépéseket a győzelem felé. Nem mindig fog összejönni, de a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük érte, akkor már az is győzelem!

Ötszörös NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes, Oscar-díjas író.

Isten veled! Köszönünk mindent, Kobe!

bryantmemorial.jpg

(Forrás: bostonherald.com)

MAMBA OUT

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr2915435208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása