Egy Ötletből Millió

Hogyan hagyd el a komfortzónád, a siker érdekében?

2020. március 30. - csabadeak

A sikered ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér. Az igazság az, hogy beszélni róla nagyon könnyű, de tenni érte már nehezebb.

A siker a komfortzónádon kívül esik, legtöbbször mégis nehezedre esik elszakadni a szokásaidtól. A kockázatvállalás, olykor kifejezetten ijesztő lehetőségnek tűnhet. Nem mindenki született kockázatvállaló. A körülményektől függetlenül, a siker érdekében el kell hagyni a komfortzónádat.256_eredmeny.jpg

Kérdések, amit tegyél fel magadnak

Tegyél fel magadnak kérdéseket, bele kell vágni egy új szokás kialakításába, akár egy új szakma megtanulása közelebb visz a céljaidhoz? Mi a legrosszabb, ami történhet? Mennyire hiszel magadban? A komfortzónád elhagyására képes vagy, a sikeres élet reményében? Milyen lépéseket kell tenned, hogy tanulj és fejlődj az élet területein? Meg akarsz tanulni, a félelmeiden túllépni és komfortzónádon kívüli lét kellemetlenségivel élni? Mit tehetsz a kockázatvállalási hajlandóságod növelése érdekében? Mit jelent a siker? A legjobb válasz az, amit Te meghatározol.

“Ma már tudom, hogy a fejlődés fájdalommal és a komfortzóna elhagyásával jár, és hogy a félelem nem valami rossz dolog, hanem az erőforrásaim aktiválásához szükséges érzelem.”

Kádár Annamária

Tanulj meg a komfortzónádon kívül is élni

A kockázat általában kihívás elé állít. Neked is meg kell birkózni a kételyeiddel, szorongással, ha valamitől félsz. Ahelyett, hogy kerülöd a kudarcokat, inkább tanulj belőlük. Amikor belekezdesz valami újba, nem baj, ha nem leszel egyből jó benne. Az álmaidra, céljaidra koncentrálj, a félelmeid helyett. Minél jobban kibontakoztatod a képességeidet, annál magabiztosabbá válhatsz. Az egyik legnagyobb kihívás, hogy megtaláld azt, amivel foglalkozni szeretnél. A következő lépés, hogy elmerülsz ebben és a lehetőségekhez képest a legmagasabb szintre fejleszted. Ne azzal foglalkozz, hogy a gyengeségekre koncentrálsz.komfort_zona.png

Hogyan kezdjünk hozzá?

Ha semmibe nem vágsz bele, nem vállalsz kockázatot, nem is várhatsz el eredményeket. Keress olyan embereket, akik segíthetnek a céljaid elérésében. Ha új készségeket akarsz elsajátítani, biztosan találsz olyan embert, aki tud Neked segíteni. Kizárólag akkor érheted el sikert, ha kis lépésekben haladsz és lépésről lépésre nézel szembe félelmeiddel. Ha ki akarod bontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket, hogy az életed jobb legyen, hajlandónak kell kockázatot vállalnod. Készen kell állnod, hogy tanulj, fejlődj és jobbá válj, a siker érdekében.

A komfortzóna a kreativitás ellensége. A kilépés belőle megdolgoztatja az intuíciót. Cserébe új perspektívákat kapsz, és legyőzheted a félelmeidet.

Dan Stevens

Te mit teszel? Kész vagy a sikerért és a céljaidért tenni? Hajlandó vagy vállalni a kockázatot és a komfortzónád elhagyni, hogy elérd a céljaidat? A nagy teljesítmények azokra várnak, akik készek nagy kockázatot vállalni és elhagyni a komfortzónájukat.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr5315568748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2020.03.31. 16:54:23

"A sikered ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér."

Ez egy kurva nagy bullshit, és amúgy szemenszedett hazugság. Sem Bill Gates, sem Steve Jobs nem úgy lett naggyá, hogy közben rohadtul utálta a számítógépeket és valójában szakács akart lenni, de kilépett a komfortzónájából és szakácsi karrier helyett az IT pályát választotta. A helyzet az, hogy mind a kettő azt csinálta ami a szenvedélye volt, és ezért lettek sikeresek. Ha meg kell erőszakolni magad, hogy valamit elérj, akkor azt jó eséllyel soha nem fogod elérni, de ha mégis akkor sem lesz igazán siker. Ilyenkor van az, hogy a roppant sikeres ember aztán hirtelen elmegy mondjuk kecskét tenyészteni. Már abban a szerencsés esetben, ha rájön hogy ő igazán ezt szeretné, és az amibe sok-sok erőfeszítést belepakolt és ahol végül is sikeresnek bizonyult, valójában nem az ő célja volt, hanem mások erőltették rá.

csabadeak 2020.03.31. 17:08:55

@midnightcoder2: Köszönöm, a cikkben van:
"Az egyik legnagyobb kihívás, hogy megtaláld azt, amivel foglalkozni szeretnél. A következő lépés, hogy elmerülsz ebben és a lehetőségekhez képest a legmagasabb szintre fejleszted. "
Ajánlom még a korábbi írásom: egyotletbolmillio.blog.hu/2020/03/27/hogyan_talalj_ra_a_szenvedelyedre
süti beállítások módosítása