Egy Ötletből Millió

7 tipp a lelki béke megszerzéséhez

2020. március 05. - csabadeak

A mai világban az egyetlen módja, hogy elkerüld az élet adta problémákat és nehézségeket, ha egy barlangban élsz. Összegyűjtöttem 7 tippet, hogy lelki békében tudj élni.

A lelki békében élő emberek ugyanannyi problémával és nehézséggel szembesülnek, viszont fegyelmezték magukat és elhatározták, hogy megbocsátanak és gyorsan felejtenek annak érdekében, hogy tovább folytassák az életüket. Egyszerűen, csak elengedik a negatív érzelmeket és figyelmüket azokra a dolgokra irányítják, amelyek boldoggá teszik őket. Legfőbb célként tűzd ki a lelki nyugalmad elérését. Igazán őszintének lenni azt jelenti, hogy semmiért és senkiért nem vagy hajlandó megzavarni lelki békédet. Légy hálás a meglévő dolgaidért, ne a hiányra koncentrálj, hanem abban keresd meg a jót ami körülvesz. Ami elmúlt azt hagyd elmenni, ami pedig előtted áll, azt ne engedd ki a kezed közül, mert a jövő éppen ebben a pillanatban zajlik. Tedd könnyebbé a jövődet azzal, hogy nem neheztelsz magadra és továbblépsz.149_eredmeny.jpg

1. Elengedés

A lelki békéd érdekében a legfontosabb amit tehetsz, hogy felhagysz a dolgokhoz való ragaszkodáshoz. Ehhez óriási önfegyelemre lesz szükséged, amíg ezzel hadilábon állsz, semmi sem segíthet abban, hogy felszabadult, boldog és teljes életet élhess. Határozd el, hogy elengedsz minden olyan gondolatot és érzést, amelyek akadályozzák ennek elérését! Ha lelki békéd nincs, mit sem ér az egész. A belső béke eléréséhez fegyelmezettnek kell lenned, engedj el mindent ami megzavarhatja a béke és az elégedettség érzését.

El kéne engedned azt, ami a múltban volt, mert már nem számít. Az egyetlen, ami számít, hogy most mit választasz.

Film

2. Megbocsátás

Ha szabadon meg tudsz bocsátani annak, aki bármilyen módon ártott neked, akkor mentálisan is egészséges leszel. Nem folytatod mások hibáztatását és megbocsátasz a téged ért sérelmek miatt. Erről korábban írtam, kinek kell megbocsátanod, itt olvashatod. A negatív érzelmek okozója, valamint a belső béke elsődleges rombolója a hibáztatás. Ne feledd,nem kevesebb, mint a belső békéd a tét, érdemes hát eszerint gondolkodni, reagálni.

3. Csinálj olyat, amit szeretsz

Nehézségek közepette is megtanulhatod kezelni a stresszt és elsajátíthatod a nyugalmad visszaszerzésérét. Bátran és optimistán nézhetsz a jövő elé. Amikor nehéz az élet, úgy érezheted nincs időd, ellazító vagy felvidító tevékenységre. Ha időt szakítasz, különösen stresszes időkben, azokra a dolgokra, amelyeket szeretsz, jól fogod magadat érezni és csökkentheted a stresszt.

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az a szabadság; ha szereted, amit csinálsz, az a boldogság.

Raphaëlle Giordano

4. Zenehallgatás

Teremts eltérő érzelmi hangulatot, hallgass nyugtatót zenét vagy foglalkozz egy nehéz dologgal ami teljes figyelmedet igényli. Amikor egy kis nyugalomra van szükségem, nagyon sokat segít, ha meghallgatom a kedvenc zenémet. Egy kellemes zeneszám, ha a figyelem elterelésére van szükség, remek lehet. Próbálkozz a zenével!

5. Légzőgyakorlat

A légzőgyakorlat segíthet az érzelmi egyensúly eléréséhez. Üljünk vagy feküdjünk kényelmes testhelyzetben, vegyünk nagy levegőt orron keresztül. Belégzéskor gondoljuk azt, hogy magunkba szívjuk a nyugalmat és a békét, kilégzéskor pedig azt, hogy kifújjuk a stresszt és a feszültséget. Amikor stresszesek vagyunk testünk általában gyorsabb légzéssel reagál, ha tudatosan szabályozzuk a légzési ritmusunkat, jó eséllyel csökkenthetjük a stresszt és ezáltal nyugodt állapotba kerülünk.5826_eredmeny.jpg

6. Testmozgás

Az egyik leghatásosabb és egyben legegyszerűbb módja a stressz leküzdésének a testmozgás. A testi előnyök mellett segíthet nyugodtabbnak lenni és jobban megbirkózni az élet kihívásaival. Ha lazítani szeretnél vagy ki akarod tisztítani a fejed, menj egyet sétálni, hiszen ingyen van. Nálam ez válik be a legjobban, egy kiadós edzőtermi edzés után, teljes nyugalmi állapotba tudok kerülni.586013-pm8tt2-185_eredmeny.jpg

7. Nevetés

A humor nemcsak a kedélyállapotodon javít, de a testedre is jó hatást gyakorol. Ne teljen el úgy napod, hogy nem nevettél egy jóízűt. Add tovább a nevetést, minél többen nevetnek, annál nagyobb a jókedv. Engedd szabadjára az örömöd, hogy mást is jókedvre hangolj. Találj valakit, akár ismerőst, akit felvidíthatsz.

A nevetés felüdít, könnyebbséget hoz, és enyhíti a fájdalmat.

Charlie Chaplin

A szorongás ragályos, de a nyugalom is. A kérdés: Te egy szorongó vagy egy nyugodt közegben éreznéd jól magad inkább? Amikor a nyugalmat választjuk, el kell köteleződni a gyakorlása mellett. Az apró dolgok is számítanak. Kísérletezz a nyugalom különböző formáival. Találd meg személy szerint, neked mi válik be a legjobban. A nyugalmam visszaszerzése érdekében, nekem több mozgásra van szükségem. Neked mi az, ami beválik?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

 

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr9415504198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása