Egy Ötletből Millió

Hogyan találj rá a szenvedélyedre?

2020. március 27. - csabadeak

Hogyan tudod megállapítani, milyen munka ideális Neked? Ha megtalálod, amit szenvedéllyel tudsz végezni, de hogyan?

Mindig meg tudod állapítani, hogy a neked megfelelő munkát végzed vagy sem. Ha nehezedre esik a hétfői kelés és az még jobban, hogy beérj a munkahelyedre, könnyű megállapítani, hogy nem találtad meg azt a munkát, amit szenvedéllyel tudnál végezni. A körülötted élők vagy akiket csodálsz a legjobban a világon, gyakran olyan emberek, akik a számodra ideális munkát végzik, akikre felnézel, hogy a szenvedélyüknek élnek. Ki vagy kik azok? Erre Te tudod a választ.

Tiéd lehet bármi, amit csak akarsz, ha igazán, ha szíved mélyéből akarod. Oly szenvedéllyel kell akarnod, mely átsüt a bőrödön, és egyesül az erőkkel, melyek a világot teremtették.

Sheila Graham

3415_eredmeny.jpg

Érdeklődés

Az a munka vagy tevékenység, amit élvezel hajtani fog a vágy, hogy többet megtudj róla. Szívesen olvasol a témában. Fiatal korodban milyen tevékenységeket szerettél a legjobban csinálni? Ez sokat segíthet, hogy később megtaláld mi az ideális munka számodra. Sokszor nem egyszerű emlékezni már rá, kérdezz meg olyat, aki tud segíteni abban, mit imádtál csinálni.

Figyelem

Az ideális terület mindig megragadja a figyelmedet, amikor olvasol, híreket hallgatsz. Természetesen és könnyedén köti le a figyelmedet. Jobban érdeklődsz olyan emberek iránt, akik ezeket a tevékenységeket folytatják. Jobban leköti a figyelmedet és kutatsz, hogy még többet megtudj erről.

Elmerülés

Az elmerülés írja le legjobban, hogy mi történik akkor, amikor azzal foglalkozol, ami a szenvedélyed. Az idő csak úgy elrepül. Élvezettel foglalkozol vele. Nem állandóan az órádat nézegeted, hogy mikor lesz már vége. Olyan, mintha megállna az idő. Rengeteg tudós, kutató, művész napi 15-16 órát is dolgozik egy nap, mivel teljesen elmerülnek a folyamatban, mivel megtalálták azt a munkát, amit szenvedéllyel végeznek.46946_eredmeny.jpg

A szenvedély kortalan érzés, amely erővel tölt meg, és át is alakít minket. Ha valamit szenvedélyesen csinálunk, akkor tökéletesen a jelen pillanatnak élünk.

Stephanie Dowrick

Elragadtatás

Elragad, megragad, fogva tart a munkád, ha az a szenvedélyed. Alig várod, hogy azzal foglalkozz és nehezedre esik abbahagyni. Állandóan arról beszélsz, tanulsz róla, fejlődsz benne. Egyfajta játékká válik így a munkád. Óriási boldogságérzet fog el, amikor ezt a tevékenységet végzed.

A szenvedély él és vár valahol, nem enged el. S ez jó így. Nem igaz, hogy teljesen céltalan életed és munkád. Valamit még akar veled az élet.

Márai Sándor

Milyen tulajdonságoknak köszönheted legnagyobb sikereidet? Mik azok a tevékenységek, amikor csak úgy repül az idő? Mikor érzed magad úgy, mintha szárnyalnál? Ha készítesz egy listát ezekről és minden sikeredről, amelyekre különösen büszke vagy, közelebb vihet, hogy megtaláld a szenvedélyed és az ideális munkát számodra. Nem egyerű megtalálni az igazi szenvedélyedet, de ha úgy érzed nem a megfelelő munkát végzed, akkor keress, kutass mi az, amit igazán élvezettel teszel.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8615557274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maddness69 2020.03.28. 16:54:04

Ne látszódjon rajtad, h élvezed, amit csinálsz!

A munkaadód nem akar majd se pénzt, se szabit adni, hiszen úgyis "szórakozni" jársz be!
A kollégáid pedig mind utálni fognak, hiszen Te mindent szívesen/örömmel megcsinálsz és a vezetőségtől mást sem hallanak. "Bezzeg ő mindent megcsinál szinte ingyen!"

(Emberi játszmák. Ez a játszma már a történelem során többször is le lett játszva és az eredménye többnyire uaz lett.)

A végén közösen meg fogják találni azt a pontot, h a munka számodra is munka legyen és ne más!

Szívesen!
süti beállítások módosítása