Egy Ötletből Millió

Ha boldog akarsz lenni, feltétlen bocsáss meg nekik!

2020. február 18. - csabadeak

Szeretnél boldog és nyugodt lenni, akkor bocsáss meg magadnak és másoknak is akik vétettek ellened.

A negatív érzések, a féltékenység, harag, félelem, kétség kiváltó oka, hogy képtelen vagy megbocsátani annak aki megbántott. Rendkívül felszabadító érzés amikor megbocsátasz valakinek, aki korábban vétkezett ellened. Valójában magadat szabadítod fel, ha így döntesz.

2_eredmeny.jpg

A megbocsátás is képesség. A bocsánatkéréshez erő kell, és a kérést megtagadni vagy annak eleget tenni ugyancsak erőt igényel, talán a legnagyobbat.

Margaret Eleanor Atwood

Képzeld csak el, hogyan éreznéd magad, ha nem éreznél haragot senki iránt, hogy barátságos, optimista, jókedvű és nyugodt ember lennél. A megbocsátás szabaddá tesz. Mindez csak a Te választásod, semmi köze a másik emberhez vagy helyzethez. Ne aggódj azon, mit szólnak majd mások, ha valakinek megbocsátasz aki korábban vétkezett ellened.

Szüleidnek

Akár élnek, akár nem, hálát kell adnod azért, hogy életet adtak Neked, tudom sokaknak nagyon nehéz gyerekkoruk volt, így nem könnyű. Meg kell tenned saját magad miatt, és fogadd meg, hogy soha nem panaszkodsz rájuk. Amióta én is szülő vagyok, tudom nem könnyű mindent jól csinálni. Sokszor türelmetlen vagyok a gyermekeimmel vagy nem a legjobb módot választom, hogyan is kezeljek bizonyos dolgokat. De minden szülő a legjobb tudása szerint cselekszik. Én is köszönök mindent a szüleimnek! Mindenért hálás vagyok, amit kaptam! Ha nem bocsátasz meg a szüleidnek, örökre gyermek maradsz.

A megbocsátás hatalmas dolog. Nem csak a másik fél számára jó érzés. hanem téged is gyógyít.

Grace klinika - film

Közeli kapcsolataidnak

Akiknek még meg kell bocsátanod, a közeli kapcsolataid. A korábbi párkapcsolatod, testvér, legjobb barát. Részben a tiéd is a felelősség, hogy így alakult a kapcsolat. Legyen benned annyi erő, hogy kimondod: "Én is felelős vagyok, hogy így alakult a kapcsolatunk" Ha úgy érzed, írj egy levelet, vagy tudasd vele, hogy már nem számít, és megbocsátasz neki.

Nem számít, mit tett ellenem, akkor is a testvérem marad.

Végtelen szerelem - film

60941_eredmeny.jpg

A többieknek, akik megbántottak

Minden olyan ember, aki valamilyen formában megbántott a múltban. Főnök, munkatárs, régi barát, csalók akik elvették a pénzed és átvertek. Tovább kell lépned. Indíts tiszta lappal. Valószínű már nem is tartod a kapcsolatot vele, így neki semmit nem számít, hogy haragot táplálsz még, így a saját érdekedben bocsáss meg!

Saját magadnak

Te magad vagy a legfontosabb akinek meg kell bocsátanod! Maradéktalanul meg kell, hogy bocsáss magadnak amit tettél a múltban vagy amit éppen nem tettél meg. Az akkor volt, most pedig most van. Akkor fiatalabb, tapasztalatlanabb voltál, így persze, hogy hibáztál. Koncentrálj a jelenre és a jövődre. Abba kell hagyni az önostorozást. Rengeteg olyan dolog van amit mai fejjel már másképp csinálnék, de megváltoztatni már nem tudom, csak tanulni az esetből.

Tudod, mi a férfi? A férfi mindent elvisel, sosem panaszkodik, megbocsát, majd továbblép.

Ray Lewis

710_eredmeny.jpg

Amikor elhatárolódsz akár egyetlen korábbi sérelem megbocsátásától, az eléteted hátráltatod. Ha ragaszkodsz a haraghoz, az előrehaladásod gátolod. Engedd el a régi sérelmeket és bocsáss meg, ne tépelődj tovább, ha úgy van akkor kérj bocsánatot, attól akit megbántottál. Lépj tovább és bocsáss meg.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr3115479126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása