Egy Ötletből Millió

Mitől válhatsz férfivá?

2020. február 26. - csabadeak

Mik azok a tettek és tulajdonságok amik elválasztják a fiút a férfitől? Pár kulcs dolog, amik elég fontos különbségek, hogy ki, miért férfi és ki maradt fiú.

A férfivé válás nem egyik napról a másikra megy. Attól nem leszel hirtelen felnőtt, hogy betöltöd a 18. életéved, de még attól sem, ha elhagyod a családi otthont. Több olyan tulajdonság van ami megkülönbözteti a férfit a fiútól.30670_eredmeny.jpg

Beszéd helyett tenni a dolgod

Ismerős az iskolában mindig volt, aki azt mesélte, mennyi lánnyal volt, meg neki mindig minden összejön. Persze az igazság elég messze állt ettől, így ez csak beszéd volt. Később a munkában ezek az emberek csak beszélnek arról mit kellene tenni, miket fognak elérni, de valós eredményt nem mutatnak fel. Mindig kifogásokat keresnek miért is nem sikerült elérni az adott célt. Az időpontokat, ha lebeszélik, általában közbejön más dolog és utána nem vállalják érte a felelősséget. A férfi az, aki teszi a dolgát és nem beszél róla feleslegesen, elég neki akkor amikor kész van és az elért eredményekről tud beszámolni, a sok ígéret helyett.

Kis dolgok, melyeket megtettél, többet érnek, mint a nagy tettek, melyeket csak tervezel.

Peter Marshall

Kifogások helyett megoldás

Megint csak nem kell bemutatni, amikor valakinek mindig valami közbe jön, "nem én vagyok a hibás, hanem a kormány, a szüleim" és a többi kifogás. Nem lehet ezt megcsinálni, időben odaérni a találkozóra, mert minden változik. Aki így cselekszik megmarad fiúnak. A férfi a megoldást keresi és megoldja az adott helyzetet és amit mond betartja. Van az a helyzet, hogy tényleg közbe jöhet valami, de akkor feltétlen szólj a másiknak.

Felsőségvállalás mások hibáztatása helyett

Amikor mindenki más a hibás csak Te nem, biztos lehetsz benne, hogy még nem nőttél fel. A főnököd, azért nem lehet hibás, csak mert nem fizet Neked eleget, pedig Te alig végzed el a munkádat. A barátnőd aki elhagyott másért, sem lehet felelős egyedül, mert egy párkapcsolat két emberből áll. Vállalnod kell a kialakult helyzetért a felelősséget és nem úgy kell beállítani, hogy elhagytak ezért a másik a hibás. Amikor valakitől kérsz pénzt vagy segítséget, és vállalod, hogy visszafizeted, akkor azt tedd meg, és ne keress állandó kibúvókat, miért nem teljesíted amit vállaltál. A férfivé válás egyik, ha nem a legfontosabb lépése, ha vállalod a felelősséget a tetteidért, és azért is ami veled történik.

A világon a legjobb kifogás a hibáztatás. Feljogosít minket arra, hogy korlátoltak és kicsinyesek maradjunk anélkül, hogy bűnösnek éreznénk magunkat.

David R. Hawkins

Érzelmek kimutatása

A legtöbben csak mások háta mögött tudják elmondani, hogyan is éreznek. Nem vállalja fel az érzelmeit, nem akar konfliktust. Szemtől szemben el sem meri mondani. Esetleg ami még rosszabb, valamilyen üzenetben leírja, amit gondol, de személyesen, mintha semmi sem történt volna. Ez nagyon gyerekes, vállald fel amit érzel és mond el az adott illetőnek akivel bajod van. Így válhatsz férfivá.

Szembenézni a félelmekkel

Valamilyen félelmetes dolog történik veled, ahelyett hogy megfutamodsz, nézz szembe vele. A legtöbb félelem nem is valós. Sőt sokszor, csak nem akarsz megtenni olyan dolgot, amit meg kellene tenned csak erről van szó és könnyebb a félelem mögé bújni. Nézz szembe a félelmeiddel. Amikor arról van szó, hogy meg kell szólítani egy nőt aki tetszik, tedd meg, még mindig jobb megtenni , mint aztán azon bánkódni, hogy nem tetted meg. Bármi más helyzetbe is, nézz szembe az adott helyzettel és tedd meg!

Ne az érzelmeid irányítsanak

Hirtelen haragba jössz ezáltal megbántasz embereket, csak azért mert az érzelmeid veszik át az uralmat feletted. Később megbánod, hogy így tettél és átgondolod az egészet, hogy nem így kellett volna reagálni. Ez még a jobbik eset, mert sokan még be sem látják és úgy gondolják csak nekik lehet igazuk és amit akkor mondtak az úgy van jól. Bizony, amikor már férfivá válsz, ezeket az érzelmeket tudod kezelni és az adott helyzeteket megfelelően reagálod le.

Gyermek vagy, aki férfi akar lenni. Ha férfivá válsz, és visszanézel, hiába fogod keresni a gyermeket, aki voltál.

Frank Herbert

Ezek a tettek tudnak segíteni abban, hogy felnőtté válj. Ha ezekre figyelsz a környezeted jobban elfogad majd, kapcsolataidra is jó hatással lesz. Törekedj arra, hogy olyan emberré válj, aki igazi példakép lehet. Valamit még úgy érzel tenned kellene, hogy fiúból férfivá válj?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr2615492828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.27. 12:26:47

A férfivé válás 3 alappillére:
- szakállad nő és mélyül a hangod (ez akaratfüggetlen),
- igyekszel akaratodban függetlenedni de ez nem szimpla ellenmondás lesz (ehhez kell akarat),
- nővel szex (ehhez kell nőt szerezni).

s 2020.02.27. 14:50:02

Szerintem ezek külsőségek, nagyrészt. Olyan dolgok, amik inkább a körülötted élő, felszínes megfigyelőknek szólnak. A férfi más. A mindennapokban nehéz rájönni, hogy ki az igazából. Katasztrófákat meg senki nem akar csak azért, hogy elváljon a szar a lapáttól - ahogy találóan mondani szokták. Pedig ott válik el valójában, hogy ki férfi és ki nem az.

vanRob 2020.02.27. 15:25:20

Ezt nő írta... Vagy egy nő által írt blog lett magyarra fordítva. Ez a felnőtté válás. Nem férfivé vagy nővé, hanem felnőtté. Amit a bejegyzés végén a fordítás vissza is ad: "Ezek a tettek tudnak segíteni abban, hogy felnőtté válj."

Helló blogger! Legközelebb figyelmesebben rakd össze a lefordított mondatokat.
Köszönöm, hogy elolvastad :)

2020.02.27. 18:13:56

Bizony ez a felnotte valas, semmi koze a ferfihoz. De az hogy a ferfive valast a felnotte valassal itt is osszekevertek bizonyitja, hogy ma van egy olyan teljesen rossz tevkepzet a tarsadalom egy reszeben a ferfiakrol, hogy nekik kell pl a felelosseget vallalni, a noknek meg nem, nekik kell "felnottkent" viselkedni, a nokenek meg nem. Mindezt ugy, hogy az allam nagyon sok dolgot elvett a ferfiaktol amit regen ok adtak meg a noknek, mint peldaul vedelem (rendorseg), eroforrasok eloteremtese (jolleti allam).

Szvsz a ferfive valas egyik resze megerteni ezt, valamint az allabbi abrat, megerteni, hol voltak regen rajta a nok es a ferfiak, megerteni hol vannak most, es ennek alapjan elni az eletet a korulmenyek altal adott lehetosegek szerint, es ezek alapjan megerteni es kezelni a noi viselkedes mintakat.
images.squarespace-cdn.com/content/v1/5553cc0ae4b00483b179bda2/1450470480170-24YQEU66SQ31PJQL03DF/ke17ZwdGBToddI8pDm48kABcyiPgIFKDiR2EL38dVWdZw-zPPgdn4jUwVcJE1ZvWQUxwkmyExglNqGp0IvTJZUJFbgE-7XRK3dMEBRBhUpzmc95Dxd6yvZ1edEvcCQY_R6xWdsd2gxIZ7IDjt5ECBWhwMfRHpiJHNX2QGnWs_DA/Screen+Shot+2015-12-18+at+3.27.12+PM.png

Muhammad Balfas 2020.02.27. 19:01:59

Vagyis akkor akár egy nő is lehet igazi férfi a poszter szerint?

Muhammad Balfas 2020.02.27. 19:06:56

Valaki azt mondta Mrs. Tatcherről, hogy az egyetlen igazi férfi a kormányban..:)

Örömhernyó 2020.02.28. 01:29:28

Igen, a férfi ilyen. Beszéd helyett cselekszik, nem az érzelmei irányítják, nem hisztizik, nem hárítja a felelősséget.
Tehát pont ellentéte a nőnek. A nőkre ezek a posztban felsorolt dolgok nem jellemzőek.

a nagy hohohorgász 2020.02.28. 08:39:32

És ezen tulajdosagok hiányoznak allamfiucskainknal is. Migrik és o1g.Aztán jön cseh katica és szetbotmixel Mindenkit higgadtan és vállalja érte a felelősséget.... Metoo.hahaha

Muhammad Balfas 2020.02.28. 09:33:44

@Örömhernyó: Tapasztalatom szerint nagyon sok családban a posztban elvárt tulajdonságok inkább a feleség erényei közé tartoznak, aki nélkül anarchia uralná el a családot..:) Igen sok tohonya , infantilis , felelőtlen családfőt ismerek. Vajon mindig ilyenek voltak, vagy az asszony mellett váltak ilyenné?

csabadeak 2020.02.28. 10:34:41

@CaptainG: "A férfi a biológiai értelemben vett hímnemű felnőtt ember."
@vanRob: Hello vanRob, köszönöm az építő kritikát, nem nő írta és nem is fordított írás :)
@MAXVAL bircaman közíró: Gondold újra.
@s: Olvasd el újra, nem külsőségekről írtam.
@Muhammad Balfas, @Örömhernyó: Nem írtam arról a nőkre mik jellemzőek.

2020.02.28. 13:17:02

@csabadeak: "A férfi a biológiai értelemben vett hímnemű felnőtt ember."
Ha ez a definicio (lehet ez is), akkor nincs ertelme ferfiva valasrol beszelni, mert akkor az is hasonloan trivialis: "himnemu ember 18 szuletesnap betoltese/atelese."
Nyilvan a poszt sem ezt az egyszeru definiciot hasznalja: "A férfivé válás nem egyik napról a másikra megy. Attól nem leszel hirtelen felnőtt, hogy betöltöd a 18. életéved"
Tovabbra is tartom, hogy a poszt a felnotte valasrol szol. Azt jol korulirja. Ha ferfiva (v. nove) valasrol van szo akkor olyan dolgokat kene emliteni ami csak a ferfiakra (w. nokre) vonatkoznak. En ilyeneket probaltam emliteni. Viszont igy a poszt azt sugalja hogy a felnotte valas csak ferfiakra vonatkozik, ami szerintem komoly tarsadalmi problema, kulonosen a nok felelossegvallalasa, illetvde annak hianya, es ennek megturese.
süti beállítások módosítása