Egy Ötletből Millió

3 Kihagyhatatlan Oscar-díjas film, amikből tanulni lehet.

2020. február 10. - csabadeak

Be szeretnék mutatni 3 olyan filmet amit, kár lenne kihagyni. Az élethez adnak olyan tanácsokat, amiket érdemes megtanulni.

Az idei Oscar- díjátadó nemrég ért véget, de most nem az idei filmekről szeretnék írni. Olyan filmeket mutatok be amiket feltétlen be kell pótolni, ha valaki még nem látta, természetesen nyertek is Oscar-díjat. Mindegyikbe olyan bölcsességet és élettanácsot mondanak el amiket hallania kell mindenkinek.

rocky_eredmeny_eredmeny.jpg

1. ROCKY (1976)

A történet Rocky Balboa-ról szól (Sylvester Stallone), aki bokszoló és Philadelphia külvárosában él, pénzbehajtással próbálja fenntartani magát. Apollo Creed a jelenlegi világbajnok egy ismeretlen harcosnak ad esélyt a bajnoki öv elnyerésére. A választás Rocky-ra esik.

Stallone jól alakítja Rocky-t, mivel ebben az időben a valóságban is nagyon szegény volt, így hitelesen tudta eljátszani ezt a szerepet.

Nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább.  

A tanulsága a filmnek, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, ha kapunk egy lehetőséget az élettől azzal pedig éljünk. Gondolkodjunk el az életünkön, mert bármilyen helyzetben is vagyunk lehet rajta változtatni. Minden idők egyik legjobb sportfilmje.

81xtx-lxapl_sy445.jpg

2. FORREST GUMP (1994)

Ebben a filmben, a főszereplő Forrest (Tom Hanks), aki egy lassabb észjárású, jószívű és becsületes srác. Az életét látjuk végig, ahogy a soron következő feladatokat és kihívásokat folyamatosan oldja meg.

Megtanulhatjuk, ha gyenge szellemi képességgel is születtünk, elérhetünk egy sikeres és boldog életet. Nem az adottságaink a fontosak, hanem hogy mit hozunk ki belőle

Azt hiszem, rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk. Ki kell hoznunk a legjobbat abból, amit Istentől kaptunk.

Iskolás korában amerikai futball sztár volt, később háborús hős és válogatott pingpongos, ezek után egy rákászhajó kapitánya lesz, ami milliomossá tette, és ezt egy életbe belesűrítve. Végezetül pedig ultramaratont futott le, csak úgy levezetésképpen. Olyan sok kedvenc részem van a filmből, hogy egy erről külön lehetne írni.

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.

Ez a film természetesen alapmű, kevés ember lehet aki még nem látta. Nálam az egyik örök  kedvenc.

111_eredmeny.jpg

3. EGY CSODÁLATOS ELME (2001)

Igaz történetből dolgozik, a film a Nobel-díjas John Forbes Nash (Russell Crowe) amerikai matematikus életét mutatja be. Kissé elvont néhol vontatott film, de mindenképp érdemes megnézni.

Isten biztos egy festő. Mi másért lenne ennyi színünk?

Elég zárkózott ember Nash, aki annyira bízik a saját képességeiben, hogy az egyetemen az órákra sem jár be. Ebben a filmben az ember saját belső küzdelmeit ismerhetjük meg általa. Képzelt barátja végig elkíséri, és láthatjuk hogyan birkózik meg az elméjével. Olyan őszinteséggel beszél a többiekhez, nem mindig tudja, hogy ezzel megbántja őket vagy sem.

Elértem az őszinteség egy olyan fokát, ami a hülyeséggel határos.

Mind a három film, kihagyhatatlan, aki nem látta még valamelyiket filmet, pótolja mielőbb. Tanulhatunk a főhősöktől az életről, hogyan érdemes élni. Neked mi a kedvenced?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba - Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

(forrás: imdb.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr7315467686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása