Egy Ötletből Millió

Lelkesedj és lelkesítsd a körülötted lévőket is!

2020. április 11. - csabadeak

Ahhoz, hogy céljaidat elérhesd, rá kell jönnöd, hogyan tartsd fenn a lelkesedést és ezzel másokat is tudsz lelkesíteni.

Csakis a gondolkodásunk az oka mindennek. Aki minden jó tulajdonsága ellenére is kevésnek érzi magát, az az is mivel egyedül a gondolkodása a meghatározó. Aki, így gondolkodik, az úgy is fog viselkedni. Másfelől viszont, aki úgy érzi, hogy képes elvégezni a feladatait, az képes is rá. Valóban hinned kell magadban, és akkor mások is hisznek majd benned. Tehát, ha Te hiszel magadban és lelkes vagy a dolgaid iránt ez ragadós lesz a többiekre is körülötted. Aki lelkes, az lelkesíteni tudja a többi embert is. Hogy éred ezt el?748_eredmeny.jpg

Mit tehetsz, hogy lelkesedj?

Gondolkozz lelkesen és cselekedj is úgy. Kelts magadban optimista, előretekintő érzéseket. Az ember olyan, ahogy gondolkodik. Tehát, ha pozitívan gondolkozol, előhívod a magadban a lelkesedést. Tehetsz néhány egyeszű dolgot, amivel lelkes tudsz maradni. Mosolyogj, többet, ne csak mások előtt, hanem magadban is mosolyogj. A mosolygás kihatással lesz rád. Másokkal való találkozáskor még fontosabb a mosoly. Mozogj, a legkisebb mozgás is jó érzéssel tölthet fel és könnyebben tudsz pozitív és motivált maradni. Otthon néhány fekvőtámasz, séta a természetben és a jókedved máris visszatérhet.

Amikor törődsz azzal, amit csinálsz, a lelkesedés célba juttat. Amikor lelkes vagy, akkor nem kell, hogy más motiváljon téged.

Andrew Matthews

Legyenek céljaid, így motiváltabb leszel. Nehéz úgy lelkesnek lenned, hogy nincsenek céljaid vagy azokra nem emlékezteted magad. Gondolj a céljaidra és máris újra motiváltabb lehetsz. Írd fel, mit értél el korábban. A korábbi sikereid, örömteli pillanatok jó érzéssel töltenek majd el. Gondold végig mit értél el! Olvass olyan könyveket cikket, amik pozitívvá tesznek és amitől motivált leszel.271_eredmeny.jpg

Hogyan lelkesíts másokat?

Mindig pozitívan állj hozzá a feladatokhoz, hogy a körültörted lévőket is tudd motiválni. Igyekezz példát mutatni a környezetednek, egész éltünk során utánozzuk embertársainkat. Utánozzuk, akikre felnézünk, de a közvetlen környezetünket is ugyanúgy. Tehát, ha mi pozitívak vagyunk a mindennapokban, másoknak is tudunk segíteni, hogy ők is lelkesedni tudjanak. A lelkesedés ösztönös, ez az egyik legnagyobb szerencsénk.

A lelkes embereket mindenki szereti, még akkor is, ha történetesen az autómosás, a kerti grillezés vagy a kézimunka iránt lelkesednek.

Meg Cabot

Mások is jobban kedvelik és szeretik, ha olyan ember veszi körül, aki jókedvű. Akár a munkájáról legyen szó, akár csak a hétköznapi feladatok elvégzése közben. Nem egyszerű feladat mindig jókedvűnek és pozitívnak maradni tudom, de számodra is jót tesz, ha így teszel. A környezetednek meg még jobban segíthetsz ezáltal. Te miért lelkesedsz?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr1615602270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása