Egy Ötletből Millió

Mi lehet a sikered legnagyobb akadálya?

2020. április 06. - csabadeak

A siker legnagyobb akadálya, hogy az emberek negatív szokásokat alakítanak ki, amik hátráltatják őket. Mit tehetsz, hogy sikerszokásokat alakíts ki?

A legújabb kutatások szerint az életünk közel 90%-át szokásaink alapján éljük, amik meghatározzák az egészségünket, a kapcsolatainkat és a pénzügyeinket. A szokásoknak az a célja, hogy ne kelljen a motivációra és az akaraterőre támaszkodni, hanem akkor is megcsináljuk a fontos dolgokat, ha éppen nem érezzük hozzá az erőt. Ha úgy érzed van olyan szokásod, ami nem visz közelebb a céljaidhoz, változtass rajtuk. Nem könnyű, de mindenképpen megéri!

Azok vagyunk, amit ismételten teszünk. A kiválóság ezért nem egy cselekedet, hanem egy szokás.

Arisztotelész

607_eredmeny.jpg

Egyszerre csak egy szokáson dolgozz!

Kezd valami olyannal, ami egyszerű. Olyan sikerszokással, amibe biztos vagy, hogy jobbá teszi az életed. Ha sokszor elkésel, dolgozz azon, hogy időben odaérj és pontos legyél. Ha eddig nem tetted, alakítsd ki a szokást, hogy többet olvasol, a hasznodra válhat.

Határozd el, az új szokás kialakítását

Mivel a szokásaidat tanultad, azt is megtanulhatod, hogyan hagyd el őket vagy helyettesítsd pozitív, építő szokásokkal. Határozottan döntsd el, hogy új szokásodat ki fogod alakítani, mindent megteszel érte. Ha a késésnél maradunk, akkor határozd el, hogy pontos leszel. A legtöbb ember azért teljesít rosszul, mert sosem döntötte el, hogy mostantól, jobban fog teljesíteni.

Ültess el egy gondolatot, tettet aratsz le; ültess el egy tettet; szokást aratsz le; ültess el egy szokást, jellemet aratsz le; ültess el egy jellemet, sorsot aratsz le.

Közmondás

Lásd magad, mint aki már az új szokása szerint cselekszik

Képzeld el magadban világosan, lásd magad, hogy a jövőben úgy viselkedsz , ahogy szeretnél. A személyes teljesítményedben a várható fejlődésed, a mentális képek kialakításával kezdődik. Pozitív megerősítésekkel segíthetsz magadon: "Pontos vagyok, időben odaérek." Ismételd magadban többször egy nap, lehet elsőre furcsa érzés lesz, de megéri. Tegyél fel magadnak kérdéseket. Hogyan viselkednél, ha mindenhova időben érkeznél? Tégy úgy, játszd el, hogy már az vagy, akivé válni szeretnél. A büszkeség, a magabiztosság és önmagad tisztelete segít a szokáshoz hozzászokni. Így válhat az új szokás automatikussá, gyorsabbá és könnyebbé.

Minél inkább hiszünk abban, hogy csak rajtunk múlik a siker, annál könnyebben elérhetjük.

Giacinto Facchetti

Bármilyen pozitív szokás kifejlesztése és gyakorlása megerősíti a többi pozitív szokásodat is. A legrosszabb, ami a sikert legtöbbször aláássa és ellehetetleníti, az a kifogások gyártása. A siker elérése érdekében abba kell hagynod a kifogások gyártását. Kezdj el magadon dolgozni, hidd el megéri. Neked van olyan szokás, amit elhagynál az életedből?

 Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8615593330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása