Egy Ötletből Millió

Tanulj meg nemet mondani!

2020. március 20. - csabadeak

Amikor más olyat tesz vagy mond Neked, amivel nem értesz egyet állj ki magadért. Érvényesítsd akaratod.

Ha valaki rendszeresen fél nemet mondani, könnyen előfordulhat, hogy hosszú távon lelki problémákkal kell majd számolnia. Kevesebb rossz érzés van annál, mint amikor úgy érzed, nem tudsz a sarkadra állni másokkal szemben. Nemet mondani, nem is mindig egyszerű. A legtöbbször azért nem utasítjuk vissza ismerőseink kérését, mert tartunk attól, hogy később már nem fognak minket kedvelni. Pedig hosszú távon egészségtelen lehet az örökös behódolás.2464163_eredmeny.jpg

Nem lehet mindenre igent mondani

Ha egy neked nem tetsző viselkedéssel találkozol, vádaskodás helyett, mondj nemet. Állj ki magadért, mond ki mit szeretnél. Stresszt okozhat, ha túl sok követelménynek kell megfelelned, de az is, ha túl sok kielégítetlen szükségleted van. A jóléted megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy megtanuld megfogalmazni mit is akarsz. Kiállni másokkal szemben, nem is olyan egyszerű? Néhány embernek nehezére esik, kiállni azért, amit szeretne. Nehéz lehet az általad helyesnek tartott dolgot tenni vagy igényeket megfogalmazni, ezt fogadd el.

Ha nem ismered fel, hogy van hatalmad nemet mondani, soha nem fogsz tudni igazán igent mondani.

Dan Millman

Légy konkrét és határozott

Világosan fejezd ki, mit is akarsz. Legyél udvarias, ne rámenősen fejezd ki az akaratod. Ha feltesznek egy kérdést, adj magadnak elég időt a gondolkodásra és csak utána válaszolj. Kezdetnek, néha egyszerűbb hallgatni, mint felszólalni, ám ijesztő lehet kifejezni, mit gondolsz vagy akarsz. Amikor olyan dolgokról beszélsz, amelyeket szeretsz, kialakítod azt a képességet, hogy stresszmentesen tudsz beszélni arról, mit csodálsz és akarsz. Ez egy jó kiindulópont arra, hogy a saját érzéseidet kifejezd. Vállald fel magad és az érzéseidet.

A kellemes, határozott fellépés fél siker.

Dienes Lilla

Ha tudtam volna érzés

Utólag mindig okosabb az ember, ez természetes, de ha felismered időben a változást és időben cselekszel sok mindent meg tudsz előzni. Ha előre tudnál mindent, milyen egyszerű is lenne az élet. Mennyi dolgot csinálnál másképp, ha tudtad volna előre, hogy alakul?

Maradj higgadt!

Az elutasítás akkor működik a legjobban, ha nyugodtan és világosan fejezzük ki magunkat. Az, hogy saját igényeinket is figyelembe vesszük, nem azt jelenti, hogy egoistává válnánk, sokkal inkább személyiségünknek ad megfelelő tartást. Mond meg nyugodtan, mi az amit Te szeretnél. Lehet úgy is közölni a másikkal, hogy valamit nem szeretnél megtenni, hogy nem bántod meg és nem leszel ideges.16073_eredmeny.jpg

Nem önzőség, ha nemet mondasz

Ne stresszeld magad előre! Lehet önzőségnek tűnik, ha valakinek nemet mondasz, pedig nem az. A saját céljaidra és életed érdekében, néha nehéz döntéseket kell meghozni, és az lehet, hogy az, ha valamire nemet mondasz. Attól senki sem lesz rossz ember, ha egy-egy kérést elutasít

Az az ember valóban szabad, aki ürügy nélkül tud visszautasítani meghívást.

Jules Renard

Ha teljes mértékben elhiszed, hogy boldogságra és sikerre vagy ítélve és minden akadályozó körülmény vagy akadály csak azért érkezik az életedbe, hogy fontos leckeként szolgáljon, akkor megállíthatatlan leszel. Mikor megtanulsz nemet mondani, életed is megváltozik és boldog életet élhetsz.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr7215535576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása