Egy Ötletből Millió

Mibe lehet érdemes befektetni?

2020. április 23. - csabadeak

A legnagyobb és legkifizetődőbb befektetés, ha saját magadba fektetsz be. Olyan dolgokat szerezz be, amelyek szükséges szellemi erőd és teljesítőképességed fejlődéséhez.671_eredmeny.jpg

Sose állj le az információgyűjtéssel

A célod az legyen mindig, hogy mindenkinél jobban informált legyél azokon a területeken, amelyek fontosak számodra. Ezt úgy teheted meg, hogy folyamatosan gyűjtöd az információt. Minél több információt gyűjtesz és minél több tapasztalatot gyűjtesz, annál jobb döntéseket fogsz hozni és annál jobbak lesznek az eredményeid. A kétség és a félelem legjobb ellenszere a tudás és a készség. Minél többet tudsz egy adott tárgyban, annál kevésbé lesz kétséged afelől, hogy képes vagy sikert elérni benne. Ha végül szakértővé válsz az adott területen, önbizalmad megnő. Minél több információd egy területen, annál nagyobb önbizalommal tudod meghozni a helyes döntéseket és elérni a kívánt eredményt. Folyamatosan fejleszd tudásod és a készségeidet.

Csak az összes információ birtokában lehetséges helyes döntést hozni.

Paulo Coelho

Napi rituálé

Fejleszd képességeidet napi szinten. A sikeres emberek minden egyes napjukba beépítik a tanulást. Reggelente vagy este olvasnak akár egy órát is, általában hetente egy könyvet is. Olyan könyveket olvass, ami előrébb vihet a szakmádban. Tanulj még többet. Akármelyik területről is legyen szó, a sikeres és a sikeretlen embereket az különbözeti meg, hogy a sikeresek többet tudnak, mint a versenytársaik. Hallgass oktatú célú hanganyagokat, amikor csak tudsz. Legtöbbször akár ingyenesen is hozzáférhetsz, olyan anyagokhoz, amik a fejlődésedet segíthetik. Hallgathatod, vezetés közben vagy akár a telefonodon sportolás alatt. Néha egyetlen ötlet is vagyont jelenthet számodra, ha beépíted a saját életedbe.

A tanulás nem más, mint annak felfedezése, hogy valami lehetséges.

Fritz Perls

5459_eredmeny.jpgVegyél részt tanfolyamokon

Akár élőben vagy online rengeteg tanulásra váró anyag van már. Iratkozz be tanfolyamokra, workshopokra. Jegyzetelj, amikor új dolgokat hallasz, azután rendszeresen nézd át a jegyzetet. Ha jegyzetelsz és rendszeren átolvasod, egyre többre fogsz emlékezni, egyre több ötlet lesz a kezedbe, hogy jobbá tehesd az életed.

A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot.

Nelson Mandela

Minden egyes nap tanulj és gyakorolj valami újat. Az új ötletek motiválnak majd, hogy elérd a céljaidat és sikeres legyél. Milyen rendszerességgel tanulsz és fejleszted a képességeidet? Jelenleg annyi minden a rendelkezésedre áll, használd ki és tanulj, fejlődj! Hozd ki magadból, annyit amennyit csak tudsz és ne hagyd abba a tanulást! Később aztán ne kelljen azt megbánnod, hogy nem hoztad ki képességeidből ami benned van és nem azt az életet élted le, amire mindig is vágytál.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8415632662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása