Egy Ötletből Millió

Hogyan tűzz ki célokat, ha sikeres akarsz lenni?

2020. február 04. - csabadeak
Az embereknek szüksége van mindig valamilyen alapvető célra, amit el szeretnének érni az életében. Hogyan is tűzz ki célokat, hogy sikeres legyél?
262_eredmeny.jpg
Ha az embernek nincsenek céljai, akkor csak úgy elvan a világban, és nem sok mindent fog elérni az életében. Mivel nem is tudja mit kellene elérnie. Milyen lépéseket tehetsz, hogy közelebb kerülj hozzájuk? 

Döntsd el mit is akarsz!

Képzeld el a számodra ideális életstílust. Az emberek legtöbbször itt buknak el. A sikertelenségük legfőbb oka, hogy olyan dolgokkal foglalkoznak, amiknek semmilyen hozzáadott értékük sincs. Melyik lenne az a cél, amit kitűznél, ha a siker garantált lenne?

Szép házat, boldog párkapcsolatot, jól fizető állást, karcsú alakot, ez mind remek. Csak Te tudod mit is akarsz valójában, hallgass a szívedre. Ha világosan megfogalmazod a célod, az időbeosztásod is fejlődni fog.

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

Joanne Kathleen Rowling

 

Írd le a céljaidat!

1044_eredmeny.jpg

Fogj egy papírt és írd le a legfontosabb céljaidat az életbe. De komolyan most azonnal, vegyél elő tollat papírt, vagy ceruzát és írj le legalább öt célt, amit mindenképp el akarsz érni az életben. Nagyon sokan ezt sosem teszik meg, csak ábrándoznak és nem írják le őket.

Tervezd meg a lépéseket!

Ha megvan a célod vagy céljaid, tervezd meg a lépéseket, hogyan éred el. Rendelj hozzá határidőt. Legyen benne a napirendedbe, amikor az adott céllal foglalkozol.Amikor nagyobb célról van szó bontsd le apróbb célokra. Ha azt tűzöd ki célul, hogy 20 kilót leadj, az nagyon jó, de természetesen nem fog egy hét alatt menni, ha lebontod lépésekre, hogy havonta 2 kilót adsz le, ami hetente fél kiló, akkor 10 hónap alatt sikerülni is fog a célod.

Tényleg megéri?

Határozd meg mit vagy hajlandó megtenni a céljaidért. Sokan azért nem lesznek sikeresek, mert meghatároznak valamilyen célt, de semmit nem tesznek érte. Le tudsz mondani a kedvenc sorozatodról, esetleg a hétvégi sörözésről? Ha nem akkor, vissza az első lépéshez, és döntsd el mit is akarsz igazán.

Tegyél érte minden nap!

Bármilyen kis lépést is, de minden áldott nap tegyél valamit, hogy elérd a célodat. Ezzel nem csak közelebb kerülsz a célodhoz, hanem a motiváltságodat is fenntartod. Ha a célod, hogy egy könyvet írj meg, miden nap legalább egy bekezdést, vagy pár mondatot írj le. Ezzel közelebb kerülsz hozzá és végül el is éred a célod.

A kis lépések összessége hatalmas ugrást eredményezhet.

Scott Kelly

Tarts ki amíg el nem éred!

A kitartás a hitből fakad, a siker pedig a kitartásból. A kitartás, az elköteleződés lesz végül a sikered garanciája. Tegyél egy ígéretet magadnak, nem adod fel amíg el nem éred a célod. Cselekedj a terved szerint. Ha elszánod magad, hogy bármi áron végigcsinálod, sikerülni fog!

Csak akkor számít valaki legyőzöttnek, ha feladja.

W. Bruce Cameron

Remélem ezzel most közelebb kerültél, hogyan tűzz ki célokat, hogy sikeres legyél. Ha még nem vagy biztos abban mit is akarsz valójában, figyelj arra amikor feljön benned egy érzés, egy gondolat, vágy és írd le azonnal, utána cselekedj az itt leírtak szerint.

Soha ne add fel az álmaid! Még akkor sem, ha senki más nem hiszi, hogy valóra válnak, csak te.

Phillip Sweet

Mindenki lehet és tud boldog lenni, ha tesz érte. Kezdj bele most! Mik a legnagyobb célok az életedben? Mit akarsz elérni ebben az évben?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba - Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr2615454600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása