Egy Ötletből Millió

Hogyan hagyhatod abba a halogatást?

2020. április 16. - csabadeak

Az életben mindenki halogat, csak mindenki mást. Itt van néhány módszer a halogatás ellen.

Készíts ellenőrző listát

Talán hallottál már arról, ha elbuksz a tervezésnél, a bukást tervezed meg. Ezért is készíts mindig listát a nagyobb feladatokról és tedd őket időrendi sorrendbe. Már az, hogy van kipipálandó lista, amin végig kell menned, csökkenti a halogatás esélyét.2556_eredmeny.jpg

Darabold fel a feladatot, a szalámitechnika

Vágj le a nagy feladatból egy darabot és azon dolgozz. Ezzel már elindítottad az egész projektet és eltűnhet a hajlam a halogatásra. Ha kell egészen kis részekre bontsd fel az egész munkát, ha látod a haladást motiváltabbá válsz a további feladatok elvégzésében.

A halogatás a legjobb út, hogy a kis problémákból nagyok szülessenek.

On Sai

Használd a 80/20 as szabályt

Az általad elvégzett munka 20 százaléka fogja hozni az eredményeid 80 százalékát. Határozd meg azt a 20 százaléknyi feladatot, ami várhatóan a projekt sikerének 80 százalékát hozza majd. Néha a tervezés adhatja meg ezt, erről a szabályról többet itt olvashatsz.

Jutalmazd meg magad

Állíts fel saját magad számára valamilyen jutalmazási rendszert. Ajándékozz magadnak egy kávét, teát azért, mert megtettél valamit a listádról. Nagyobb elvégzett munkáért, természetesen nagyobb jutalmat adj magadnak. Ezzel a motivációt is fenn tudod tartani.

Tegyél ígéretet másoknak

Mondd el másoknak, hogy egy bizonyos határidőn belül meg fogod csinálni azt a bizonyos feladatot, amire készülsz. Ha tudod, hogy mások figyelnek és időben is elkötelezed magad az adott munka mellett, sokkal motiváltabb lehetsz elindulni, végigvinni és befejezni a munkát.

Azonnal kezdd el

Minden nap kezdd el a feladatokat azonnal, mielőtt megnéznéd az e-mailekre vagy a telefonodat nyomkodni kezdenéd. Nem egyszerű máris belevágni a munkába, de ezzel közelebb kerülsz a halogatás leküzdéséhez.

A kezdet az egésznek a fele.

Arisztotelész

Koncentrálj minden egyes feladatra

Válaszd ki a legfontosabb feladatot és először állj neki, majd addig folytasd, amíg teljesen be nem fejezted. Egyszerre csak egy feladatot végezz el, amíg kész nincs, azzal az eggyel foglalkozz.

Az ember mindig azt hiszi, van még idő. Halogatja a dolgokat. Aztán hirtelen nincs több idő.

Mark Lawrence

Természetesen nem egyszerű a halogatást leküzdeni, de ha sikerült befejned a feladatokat, boldogabbnak és motiváltabbnak fogod magad érezni. Nézz a motivációid mélyére, hogy ne csak a tüneteken, hanem az okokon is változtatni tudj! Többféle módszer van a halogatás leküzdésére, Neked van valami, ami segít ebben és nincs a felsoroltak között?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8615614650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása