Egy Ötletből Millió

Hogyan tanuld meg kezelni érzelmeid?

2020. május 28. - csabadeak

Érzelmeid kezelésének képessége teszi lehetővé számodra, hogy pozitív hozzáállással birkózz meg a kudarccal, bírálattal és a rád nehezedő nyomással. Mik azok a készségek, amikkel jobban tudod az érzelmeidet kezelni?34491_eredmeny.jpg

Érzelmek kezelése

Sokat tehetsz azért, hogy érzelmeidet befolyásolni tudd. Lehet teljesen nem tudod ellenőrzésed alá vonni, de a viselkedéseddel igenis változtathatsz rajta. Mindenki életében vannak olyan szituációk, amikor igazságtalannak érzi az életet. Ebből csak úgy jöhetsz ki, ha cselekszel. A reménykedés, ábrándozás, panaszkodás nem fog segíteni. Minél hamarabb kezded el a történteket feldolgozni és cselekedni, annál gyorsabban talpra tudsz állni és érzelmileg stabilabban kerülhetsz ki a válságból. A döntés mindig a Te kezedben van. Vagy az érzelmeid felett uralkodsz, vagy az érzelmeid feletted.

Nem akarok rabja lenni az érzéseimnek. Használni akarom őket, élvezni és uralkodni rajtuk.

Oscar Wilde

Ne sajnáltasd magad

Ha csak a gondjaid miatt panaszkodsz, nehezen fogsz elindulni a helyes irányba. Vajon hogyan reagálsz, ha a balszerencse ér téged vagy úgy alakulnak a dolgaid, ahogy nem szeretnéd? Tedd fel magadnak a kérdést, mi a legrosszabb, ami történhet és utána készülj fel erre, így a nehéz helyzetekből is jól tudsz kijönni. Amennyiben bekövetkezne a legrosszabb, mivel felkészülsz rá, könnyebben tudod kezelni majd.

A panaszkodástól a nehézségeid még nem hagynak el, legfeljebb a társaid.

Laurell Kaye Hamilton

Ne vesztegesd az energiád, amire nincs befolyásod

Tartsd kezedben amit lehet és ne pocsékold az időt, energiát, ami felett nincs hatalmad. Érzelmileg stabil emberek nem bosszankodnak olyanon, amit nem tudnak irányítani. Arra összpontosítanak, amin valóban lehet változtatni. Ilyen lehet a hozzáállásod, te döntöd el, miként gondolkozol, érzed magad. Az idődet is te tudod beosztani. Ha kifolyik az idő a kezed közül, nem jut időd semmire, pedig rengeteg feladatot lenne, tegyél ellene. Minden nap történnek pozitív és negatív események, ne hagyd, hogy a kellemetlen események túlságosan befolyásoljanak. A lényeg, hogy ne veszítsd el a tetterődet. Akár jól vagy rosszul alakulhatnak a dolgaid, a cselekvés vissza tud zökkenteni a helyes irányba. Így őrizheted meg a lelki egyensúlyodat.

Az motivál, ha cselekszel, és nem az, ha gondolkozol a dolgokról. A cselekvés hozza meg a lelkesedést és a cselekvés során bukkannak fel új lehetőségek. Vágj bele!

Andrew Matthews

Ha magaddal hurcolod a múltat, nem őrizheted meg az érzelmi rugalmasságod. A lelkileg szilárd emberek, akiknek nagy az érzelmi teherbírásuk, minden reggel tiszta lappal vágnak neki az előttük álló napnak, Te is tegyél így! Nézz magadba, milyen embernek tartod magad, érzelmileg stabilnak vagy labilisnak? Hogyan birkóztál meg, amikor nehéz helyzetbe kerültél? Mit tettél és mit nem tettél?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr7415719528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása