Egy Ötletből Millió

Mik azok a tényezők, amik hátráltathatnak?

2020. június 12. - csabadeak

Minden siker abból fakad, hogy elvégzed-e vagy sem a feladataidat. Nekilátsz a munkának, amilyen gyorsan csak lehet és megcsinálod. De legtöbbször sok olyan tényező van, ami hátráltat. De mik is ezek?

7_eredmeny.jpgTisztánlátás hiánya

Ha nem teljesen tiszta előtted mit is akarsz elérni és csinálni, akkor azon kaphatod magad, hogy inkább az alacsony értékű dolgokat végzed el, vagy ami még rosszabb semmit sem. A sikered legnagyobb részben, abból fakad, hogy teljesen tisztán látod a leglényegesebb céljaidat és azokat a fontos lépéseket, amelyeket meg kell tenned. Ezért szánj időt arra, hogy pontosan meghatározod a céljaidat. Hogyan tűzz ki célokat itt olvashatod.

Az ambíció hiánya

Mennyire is karod a céljaidat? Mennyire erős benned a vágy, hogy elérd? Van elegendő vágy benned, hogy nekivágj a feladatoknak? Vagy megint csak kifogásokat keresel, miért nem kezdesz még hozzá, miért nem tetted még meg? Ha többre vágysz, akkor tegyél érte!

Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!"

H. Jackson Brown

A fontossági sorrend és az előkészítés hiánya

Ha nem tervezed meg a lépéseket, ahhoz amit el akarsz érni, akkor a helyes sorrend sem lesz meg. Bizonytalanná válhatsz, mihez is kezdj. Ennek eredménye, hogy a végén nem csinálsz semmit sem. Ez pedig a lehető legrosszabb. Legtöbbször, ha csak előkészíted amire szükséged van a feladat elvégzéséhez, már el is kezdted a folyamatot és közelebb kerülsz az célodhoz. Tervezés és előkészület hiányában, nem fogsz haladni a megfelelő ütemben.

Túlterheltség

Lehet túl sok mindent akarsz egyszerre. Nagyon sok teendőt akarsz elvégezni rövid idő alatt. Ennek megint csak az lehet a végén az eredménye, hogy azt mondod, majd megcsinálod holnap.

Energiahiány

Megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra van szükséged és egészséges, tápláló ételekre, hogy legyen energiád a legjobb munkádhoz. Ha fizikailag fáradt vagy, akár szellemileg vagy az, nem lesz elegendő energiád, hogy befejezd a feladatokat.

Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.

Napoleon Hill

Önfegyelem hiánya

Ha nincs meg benned a kellő akaraterő, hogy belevágj és kitarts amellett, amit csinálsz, akkor nem fogod elérni, a kitűzött céljaidat. Vajon mi az, ami rád jellemző? Érzel magadban kellő önfegyelmet, hogy véghez vidd azt, amit kitűztél magad elé?

A célok és a megvalósítás között a híd az önfegyelem.

Jim Rohn

Végső soron akkor lesz a legjobb a hírneved, ha a munkádat gyorsan és megbízhatónak ismerik. Ha az emberek tudják rólad, hogy bármilyen célról is legyen szó, Te belevágsz és addig csinálod amíg kész nincs, akkor a jövő biztosítva van. Úgy érzed ez jellemző rád? A felsoroltak közül mi az, ami hátráltat?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr5915804682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása