Egy Ötletből Millió

Együttérzés önmagaddal fontosabb, mint gondolnád!

2020. május 18. - csabadeak

Érezd magad jól a saját bőrödben! Ha nem így érzel, tegyél meg mindent ezért!

Néha Te vagy saját magad legnagyobb ellensége. Nehéz nem stresszesnek lenni, ha minden hibáért vagy kudarcért magadat hibáztatod. Megoldás lehet, ha önmagad iránt együtt érző és megbocsájtó vagy. Ha stresszes vagy vigaszra van szükséged, akkor elsőként önmagadhoz tudsz fordulni. Olyan megbocsátónak kell lenned ezért magaddal, mint egy kedves ember másokkal. Ezzel oldódik a stressz leginkább. Nem egyszerű megbocsátani magadnak, de feltétlen szükséges, hogy nyugodt maradj és a lelki békéd érdekében.

Légy boldogan önmagad. Szeresd a hibáidat. Legyen egyéniséged. És tudd, hogy a jelenlegi formában is pont olyan tökéletes vagy, mint bárki más.

Ariana Grande

257_eredmeny.jpgLegyél kedves magadhoz

Fontosnak tartod, hogy kedves legyél másokhoz, de magadhoz úgy beszélsz, mint ahogy másokkal nem? Ismerős ugye? Szoktad magadnak azt mondani: "De hülye vagyok." Ne tedd. Ha együttérzően bánsz magaddal jobban fogod érezni magad. Ha gyengéden és figyelmesen viszonyulsz az érzéseidhez, képes lehetsz a jobb megküzdésre, ez a stresszkezelés alapja. Nem mindig veszed észre, hogy szigorú vagy magadhoz. Szánj rá időt, hogy tudomásul veszed, hogyan bánsz magaddal.

Gyakorlat

Összpontosíts olyan emlékre, amikor kedves viselkedtél másokkal és ők is Veled. Irányítsd a figyelmedet erre a gondolatra. Ha valami stresszes dolog történik veled, adj magadnak kellő biztatást. Ápold magadhoz fűződő viszonyod és légy empatikus másokkal. Ha arról van szó vigasztald meg magad. Ismerd fel az érzésed, ha szenvedsz akkor azonosítsd, hogy így van. Emlékeztesd magad a közös emberi természethez, hogy ez az élet velejárója. Keress egy kényelmes testhelyzetet és figyelj magadra. Milyen érzések uralkodnak benned? Mi zavar? Mit érzel, hogy min kellene változtatnod, hogy nyugodtabb legyél a hétköznapokban? Mennyire nagy feladatok előtt állsz és mit tudsz tenni ezekért?

Légy önmagad! A világ imádja az eredetit.

Ingrid Bergman

A legtöbbször nehéz időt szánni saját magunkra. Pedig elengedhetetlen, hogy boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott életet élhess. Szánj magadra időt, figyelj az érzéseidre, ha kell bocsáss meg magadnak. Ez a saját érdeked.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr1315704058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása