Egy Ötletből Millió

A humor a legjobb stressz ellen?

2020. április 19. - csabadeak

A stressz nem tesz jót jókedvnek, de a nevetés hatásos ellenszer lehet. Milyen előnyei vannak még?

A stressz az, amikor nem tudsz megküzdeni az élet kihívásaival, ám a nevetés csökkentheti a stressz erejét, így az egészséged megőrzésében is segít. A humor erősíti a barátságot is. Ha együtt nevetsz másokkal, az köteléket alakít ki, a társas kötelékek pedig hatékony védelmet nyújthat stresszel szemben. A humor és a játékos kommunikációs formák pozitív erővel bírnak, ezáltal elősegítik az emberek közti érzelmi kapcsolatokat A közös nevetés az egyik leghatékonyabb eszköz a kapcsolatok fenntartásában. A humor igen erőteljes hatékony módja annak, hogy összekösse az embereket, a nehéz időkben is.

Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.

Nicolas Chamfort

2682_eredmeny.jpgA nevetés az egészségért

Ha betegség vagy sérülés miatt stresszt élsz át, elterelheted a figyelmed és elviselhetőbbé teheted a fájdalmat egy vicces műsorral. Az élet humoros percei jelentősen befolyásolhatják, hogyan tapasztalod meg a stresszt. Sok kutatás szól a nevetés előnyeiről, érzelmileg és testileg is csökkentheti a stresszt. Ha az egészséged nézed, egy nevetés után ellazul a tested, a vérnyomás és a pulzusszám csökken, amitől nyugodtabbnak érezheted magad. Csökkenti a szorongást és a depressziót is, valamint serkenti az immunrendszert. A stressz legyengítheti az immunrendszert, de a nevetés segíthet helyreállítani. Így az egészséged szempontjából is hasznos. A nevetés a szívműködésre is jótékonyan hat. Fokozza a vérkeringést, csökkenti a szívroham és más szív-érrendszeri problémák kockázatát.

Két hatalmas ellensége van mindenféle bacilusnak. Az egyik a napfény, a másik a jóízű nevetés.

Eötvös Károly

Mitől nevetsz?

Figyeld meg magadat, mi késztet hangos nevetésre. Nem az számít mi vicces számodra, hanem a nevetés a lényeg. Egyáltalán nem baj, ha valami banális dolgon nevettél. Majd állítsd össze azokat a videókat, könyveket, filmeket amik kiváltják a jókedved. Ha nehéz idők jönnek, ezekhez fordulhatsz segítségért, hogy csökkentsd a stresszt. A nevetéstől jól érezzük magunkat. A humor pedig abban segít, hogy megőrizzük optimista, pozitív gondolkodásmódunkat a nehezebb időkben is. Foglalkozz a stresszel, elvégre ez a fő ok, ami gátolhat a nevetésben.

Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk, mert különben félő, hogy meghalunk, anélkül, hogy nevettünk volna.

Jean de La Bruyére

177_eredmeny.jpgEgyéntől függ mit találsz viccesnek és mit nem. Lásd az élet derűsebb oldalát! Sok tanulmány szerint javul a szellemi és testi egészség is, ha Te irányítod az életed fontos terülteit. A nevetés felszabadít, tudj nevetni magadon. Ahhoz, hogy a nevetés jótékony hatást fejtsen ki, olyan humor szükséges, amelyet szórakoztatónak tartasz. A humorérzéktől függetlenül a nevetéstől lelkileg és testileg is jobban érezheted magad, közelebb kerülhetsz másokhoz és csökkenteni a stressz szintet. Nehéz helyzetekben, jobban érezheted magad, ha meglátod a helyzet humoros oldalát vagy, ha valami teljesen máson tudsz nevetni az is segíthet. Te min szoktál nevetni?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr9315621138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása