Egy Ötletből Millió

Az önfegyelem a siker kulcsa?

2020. június 30. - csabadeak

Miért van az, hogy egyesek sikeresebbek másoknál? Mi lehet a titok?

Ha úgy érzed többre vagy hivatott, de nem tudod mi lehet a titok? Nincs több kifogás. Csináld vagy ne csináld, de hagyd abba a kifogások gyártását. Ha annyi energiát fektetsz a céljaid elérésébe, mint a kifogások gyártásába, meglepődnél milyen eredményeket érnél el. Kezdj el cselekedni most.

Álmai mindenkinek lehetnek, de valóra váltani csak azok képesek, akiknek rettenetesen sok elszántsága, elkötelezettsége, önfegyelme és ereje van.

Jesse Owens

20474_eredmeny.jpgA képesség

Az önfegyelem az a képesség, hogy ráveszed magad arra, amit tenned kell, akkor amikor tenned kell, akár van kedved hozzá, akár nincs. Ahogy az önfegyelem a siker kulcsa, úgy az önfegyelem hiánya a kudarc, frusztráció és a boldogtalanság leglényegesebb oka az életben. Ezért inkább másokat hibáztatsz és gyártasz önigazolásokat, mintsem a kezedbe vennéd az életed. Legádázabb ellenségünk a legkisebb ellenállás keresése. Ez az, ami arra késztet, hogy a legkönnyebb utat válaszd. Mindig csak annyit tenni, a mi a legszükségesebb, ugye ismerős?

Hosszú táv

Az önfegyelem megkívánja a késleltetett jutalmazást, vagyis rövid távon eltekinthetsz az elégedettségtől annak érdekében, hogy hosszú távon igazán nagyszerű jutalmakban részesülj. A hosszú távú sikerek elkerülhetetlen velejárója a rövid távon meghozott áldozat. Minden nap minden percében harc dúl benned, hogy azt tedd, ami helyes, nehéz és szükséges, vagy azt, ami szórakoztató, könnyű és kevés vagy egyáltalán semmilyen hozzáadott értékkel nem bír. Meg kell vívnod és meg is kell nyerned a csatát, és le kell térned a legkisebb ellenállás ösvényéről, hogy azzá válj, amivé csak képes vagy.

Minden siker az önfegyelemmel kezdődik.

Dwayne Johnson

Aki azt tűzte ki maga elé célul, hogy sikeres lesz, nem engedheti meg magának, hogy gyenge önfegyelemmel rendelkezzen! Az önfegyelem a jellemed formálója is. Minél több önfegyelmet vagy képes gyakorolni, annál nagyobb önbecsüléssel rendelkezel és fejlődik az énképed is. A személyiséged egészen máshogyan tekinthetsz, ha nap mint nap azt érezed, hogy értékes, hasznos, szorgalmas és sikeres vagy.

Általában a sikeres ember nem motivált a tévedéseinek a keresésére, felismerésére. Még ha megkerested is, felismerted is, nagy önfegyelemre van szükséged, hogy tanulj belőle, megszívleld azt.

Kemény Dénes

Ha úgy érzed bizonyos feladatokhoz nincs elég önfegyelmed, határozd el magadban, hogy ezen változtatsz! Határozd meg pontosan, hogy mit kell tenned, hogy a végső célodat elérd! Légy határozott és mondj nemet a további fegyelmezetlenségnek!

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(kép forrása: freepik)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr7815973470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2020.06.30. 16:01:58

Persze, az önfegyelem fontos, de nem biztos, hogy önmagában elég. És az igazi siker szerintem nem az, ha csak szenvedsz, és összeszorított foggal eléred a kitűzött célt, hanem az, ha közben élvezed is az odavezető utat. Ha nem is minden percét, de azért minél többet. Ha legalább néha magával ragad a "flow".
A munkát nem lehet megspórolni, ahogy a sportoló sem hagyhatja ki az edzéseket, de eleve az a jó, ha olyan munkát választasz, ami érdekel, amiben tehetséges vagy, és ugyanez vonatkozik a sportra is. Ha az egészet utálod, úgy ahogy van, akkor sokkal nehezebb sikereket elérni bármiben.
süti beállítások módosítása