Egy Ötletből Millió

Az éltető víz egészségre gyakorolt hatásai

2020. március 22. - csabadeak

A víz az egészség nélkülözhetetlen feltétele. A víznek sok áldásos hatása van, ami lenyűgöző eredményt produkál az egészségre.

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. A víz alapvető lételemünk, hiszen víz nélkül nincs élet. Élelem nélkül akár egy hónapig is megvagy, víz nélkül csak három napig. Szervezetünk nagyjából 70%-a víz, ahogy öregszünk, úgy csökken víztartalmad. Egy csecsemő szervezetében 80% víz van, addig az idősekében már csak 50%. Arra már lehet nem is gondolsz, hogy a víz egészségesebbé és szebbé tehet.nevtelen_terv_eredmeny.png

A víz hatása az egészségre

  • Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket.  
  • Táplálékelemeket és ásványi anyagokat szállít a belekből a vérbe, és a vérárammal eljut a szervekhez, illetve a sejtekhez.
  • Szabályozza testünk hőmérsékletét. A víz az izzadsággal távozik a szervezetből, ezzel hűtve bőrünket. Ha túl keveset iszunk, ez a mechanizmus nem működik, és az anyagcsere is lelassul.
  • A víz biztosítja az agy számára a megfelelő működést, ami annak minden funkciójához, így a gondolkodáshoz és az emlékezéshez is kell. Ha ködösnek érzed a fejed, rád tör a délutáni fáradtság, feszült, stresszes és érzelmileg instabil vagy, nem tudsz fókuszálni, elálmosodsz vagy fáj a fejed, azzal az agyad a dehidratáltságot jelzi.
  • Elűzi a depressziót, ha a szervezeted elég folyadékot kap, boldogabb leszel!
  • Leviszi a vérnyomást.
  • Elegendő víz napi fogyasztásával elkerülhetőek az ízületi fájdalmak.
  • A vesekő fő okozója is a vízhiány, a betegség főleg azoknál jelentkezik, akik nem isszák meg a napi ajánlott folyadékmennyiséget.
  • Növeli a fizikai teljesítőképességet.
  • Aktivizálja az immunrendszert.
  • Fiatalon tartja a sejteket.

A kevés vízfogyasztás, káros hatásai

A legtöbb ember ott követ el hibát, hogy csak akkor iszik, ha nagyon szomjas. Én naponta viszonylag sok vizet iszok, bőven három liter fölött, de inkább még többet. A vízhiány első komoly tünete, amikor 1-2 pohár folyadék sem oltja a szomjúságot. A súlyosabb vízhiány fáradtságérzettel és koncentrációzavarral jár. A szervezet nem tud vizet raktározni. Szervezetünk nem képes az éltető víz tartalékolására, ezért azt folyamatosan pótolni kell.642408-pomaa8-414_eredmeny.jpg

Mikor igyunk és hogyan?

A napi 1,5-2 liter víz elfogyasztását javasolják, a szakértők, de én ezt nagyon kevésnek találom. Annyi jótékony hatása van az egészségre, hogy amennyit csak bírsz igyál meg. Ezzel tisztítod szervezeted és pótolod a nap során elvesztett folyadékot. Legjobb sokszor kis mennyiséget inni, akár fél órával étkezés után. Amikor felébredek egy jó nagy pohár vízzel indítom a napomat, ajánlom Neked is. Főleg akkor, ha olyan munkád van, ami sok mentális aktivitást, gondolkodást, koncentrációt, igényel! Nálam be van készítve két üveg víz amit többször után töltök a nap folyamán, és el is fogyasztok.

Remélem most már a napi rutinod része lesz a víz fogyasztása és nem csak pár pohár. Az egészséged érdekében mindenképpen javasolt. Meg is iszok erre egy pohár vizet, egészségedre!

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

(Forrás: wikipedia.org)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr2415540824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása