Egy Ötletből Millió

Az emberi kapcsolatok ereje

2020. március 18. - csabadeak

Ápoljuk és óvjuk kapcsolatainkat, hogy egy jobb világot teremtsünk magunk körül. Kis tettekkel is nagy dolgokat tudunk elérni.

Az életben olyan barátságokat és kapcsolatokat keresünk, amelyekben kényelmesen érezzük magunkat. Amikor, olyan emberek társaságában vagy, akik értékes és fontos emberként kezelnek, növekszik az önbecsülésed, jobban szereted és tiszteled magad és boldogabbnak érzed magad a társaságukban. A kiváló kapcsolatok kulcsa egyszerű, éreztesd a másikkal, hogy fontos. 2313348_eredmeny.jpg

Mi lenne, ha soha senki nem állna ki mások mellett, mert azt várná, hogy majd valaki más úgyis megteszi? Valakinek muszáj odaállni a másik oldalra!

Steve Cavanagh

Fogadd el az embereket olyannak amilyenek

Mivel a legtöbb ember ítélkező és kritikus, ha valakit feltétel nélkül elfogadsz, az növeli az önbecsülését. Mosolyogj rá a másikra, jól fog esni, neki és neked is. Amikor ezt teszed, a másik fontosnak és értékesnek érzi magát. Te is örülsz amikor kedves veled valaki, és elfogad olyannak, amilyen vagy. Tedd meg ezt másokkal is.

Akkor is szerethetsz másokat, ha rájössz, hogy nem tökéletesek.

Kody Keplinger

Ismerd el a másikat, légy kedves

Amikor elismersz valakit, azért amit mondott vagy tett, jobban érzi tőle magát és növeli az önbizalmát. Egy kis bók, egy kedves szó rengeteget jelenthet a másiknak. A kedvesség nem fog kimenni a divatból. A legegyszerűbb amit tehetsz, ha annyit mondasz: köszönöm. Amikor kimondod ezt a varázsszót, az emberek arca felragyog, mosolyognak és boldognak érzik magukat. A legjobb amit tehetsz, ha rendszerint kedves és pozitív vagy másokkal. Amikor csupán biccentesz vagy egyetértesz a másikkal, érezteted vele, hogy fontos és értékes ember. Ha van olyan, ami változás a másikon, öltözéke, haja, dicsérd meg.3271540_eredmeny.jpg

Figyelj másokra

Ha meghallgatjuk a másik embert, figyelmet adunk neki, ezzel megint csak az önbecsülését tudod növelni. Érezteted vele, hogy fontos számodra. A nagyszerű hallgatás kulcsa, hogy kérdezz és a válasz minden egyes szavára figyelj. Hívd fel azokat, akikkel régen találkoztál, beszéltél és hallgasd meg mit mond, ne csak a Te gondjaidat mondd el neki. 

Minden más képességnél többet ér, ha az ember tudja, hogyan kell bánni az emberekkel.

John Davison Rockefeller

Hagyd abba a kritizálást, panaszkodást!

Soha ne mondj olyat, ami a másiknak rosszul eshet vagy kevésbé érezheti magát fontosnak. Hagyd abba a pletykálkodást másokról, ne mondj olyat a másikról, amit szemtől szemben nem mondanál neki. Légy barátságos és pozitív. Minél pozitívabb vagy, annál valószínűbb, hogy jókedvű is leszel, ami ragadós és másoknak is jó kedve lesz a társaságodban.

Törődj másokkal!

Amikor előzékeny vagy és tisztelettel bánsz valakivel, akkor értékesnek és fontosnak érzi  magát. Ha törődő figyelemmel fordulsz azon dolgok felé, amelyek a másik ember életében történnek, akkor jobban érzik magukat. Az emberek gyakran megosztják a szituációkat az életükben veled, légy törődő és figyelmes. Családtagoknak, idősöknek, ha tudsz segíteni tedd meg. Az is sokat segíthet, ha csak felajánlod a lehetőséget, hogy ha valamire szükségük van, rád lehet számítani. Ha egyedül érzi valaki magát, éreztesd vele, hogy értékes és fontos ember és nincs egyedül.

Néha egyetlen nagy közös ügy erősebben összetart, mint egy tucat kisebb kötelék.

Sarah Addison Allen

A mai rohanó világban, kevesebb idő jut, az emberi kapcsolatokra, pedig nagyon fontosak. Ápolni és óvni kell a kapcsolatainkat, hogy jobban érezzük magunkat.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr9515531786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása