Egy Ötletből Millió

7 egyszerű ötlet, hogyan legyen több pénzed!

2020. január 29. - csabadeak

2945580_eredmeny.jpg

A pénzügyi intelligencia hazánkban sajnos nem túl magas szinten van. Sokszor még az alapok is hiányoznak. Amikor megkérdezek valakit mennyit keres, általában nem egyenes válasz jön rá. Mindig érdekelt, miért olyan kényes ez a téma a legtöbb embernél, de most összeszedtem 7 remek tipp, hogy a hónap végén több pénzünk legyen és egy lépéssel közelebb kerüljünk a pénzügyi szabadság felé.

“Soha ne költsd el azt a pénzt, ami még nem a tiéd”. – Thomas Jefferson

  1. Először magadnak fizess
    Tudom furán hangzik, mivel először minden másra akarunk költeni, de meg kell tanulni, először saját magunknak fizetni ezzel a jövőnk lesz könnyebb.
  2. Vezesd a kiadásaidat
    A legegyszerűbb akár, ha veszel egy kockás füzetet és mindent írsz amit elköltesz, DE MINDENT! Itt tényleg azon van a hangsúly, hogy lásd pontosan mire mennyit is költesz minden hónapban.
  3. Kezd kicsiben
    Először, ha minden hónapban csak ezer forintot is sikerül félrerakni, máris tettél egy lépést a jó irányba. Illetve, ha első hónapokban, csak a legfőbb kiadásidat írod már többet tettél, mint korábban.
  4. Gondolkodj hosszú távon
    Ez a sok kis apró lépés csak hosszú távon fog eredményeket hozni, de ez egy maraton inkább, mint egy sprint. De ahhoz, hogy több pénzed maradjon el kell kezdened és folyamatosan tenni.
  5. Készíts megtakarítási tervet
    Ez is egy hosszú távú terv, első hónapokban ha csak kis összeget is, de sikerült félrerakni, utána mindig emelheted az összeget, a cél legalább a fizetésünk 10%-a legyen.
  6. Felesleges kiadásokat szüntesd meg
    Remélem nem kell részletezni, de ha káros szenvedélyed van, azt mindenképp hagyd abba. Ezzel nem csak pénzt takarítasz meg, de az egészséged is jobb lesz.
  7. Fizess készpénzzel
    Ez egy érdekes trükk, de több kutatás is alátámasztja, hogy kártyával többet vagyunk hajlandóak fizetni. Készpénzzel jobban átgondoljuk mennyit is adunk ki az adott termékre, szolgáltatásra.

Sok tipp és ötlet van még ami segíthet, hogy még több maradjon a zsebünkbe a hónap végén. Neked van olyan, amit nem említettem? Mi a kedvenced?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba - Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr1815435818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása