Egy Ötletből Millió

8 Edzőtermi szabály, amit tarts be!

2020. február 12. - csabadeak

Manapság egyre többen járnak edzőterembe ami remek, de sajnos kevesen vannak tisztában az írott és íratlan szabályokkal. Lássuk a legfontosabbakat amire mindenképp figyelj oda.

12372_eredmeny.jpg

1. Köszönj!

Amikor belépsz a terembe köszönj, ha az öltözőbe lépsz akkor is. Ne várd meg, hogy Neked köszönjenek először, az udvariasság jó benyomást okoz. Uraim, nyugodtan fogjatok kezet férfi társaitokkal! Ha tele van a terem ettől eltekinthetsz, de a tiszteletet add meg.

2. Ügyelj a higiéniára!

Moss kezet a mosdó használata után, ne csak a saját higiéniád, de a többiek miatt is. Ha munka után mész edzeni, használj dezodort, vagy fürödj le mielőtt elkezdesz edzeni. Te lehet nem érzed, de másokat zavarhatja a kellemetlen szagod.

3. Használj törölközőt!

Használj törölközőt, amit magad alá teríthetsz, és töröld át magad után a padot vagy a gépet amit használtál. Mindenki izzad edzés közben és ezért ennek alapnak kellene lennie. A legtöbb helyen most már el is várják a törölköző használatát és ki van írva.

5832_eredmeny.jpg

4. Takaríts magad után!

Ha használtad és összeizzadtad a futópadot vagy lépcsőzőgépet illik letakarítani magad után. Akkor is ha a bármilyen másik gépet izzadtál össze. Te sem szeretnéd, ha nem lenne tiszta a gép amit használsz, tiszteld a társaidat.

5. Ne bámulj!

Rendben, vannak nagyon csinos lányok a teremben, de meg lehet nézni őket diszkréten is, hogy ne hozd őket kellemetlen helyzetbe. Többek között e miatt is lettek külön női edzőtermek. Mivel a hölgyeket nagyon zavarja, ha bámulják őket. Ez persze arra is igaz lehet, ha bárki mást nézel, aki éppen nehéz súlyt használ vagy most jön le először a terembe. Őket se hozd zavarba azzal, hogy bámulod őket.           

6. Ne zavard a másikat!

Lehet Te csak ismerkedni jársz a terembe vagy szereted a telefonodat nyomkodni edzés közben, de vannak olyanok akik komolyan veszik az edzést. Amikor lemennek a terembe edzeni akarnak, vagy akár versenyre készülnek fel. Így tiszteld a többieket és ne zavard meg főleg szett közben, hogy mennyi van még neki. Bárki elmondja Neked szívesen meddig használja még a gépet, de ne guggolás közben kérdezd meg. Ha csúcsidőbe mész a teremben, várd ki a sorodat. Ne zavarjuk a másikat gyakorlat közben. Lehetőleg ne is legyél útban.

7. Vigyázz a súlyokra!

Ha nagy súlyt használsz és ledobod a súlyokat, nem tiszteled az edzőterem tulajdonát. Tiszteletben kell tartani mások tulajdonát, ez minden eszközre vonatkozik. Az meg alapvetőnek kell hogy legyen, tedd a helyére a súlyokat használat után.

175345-ow5qqn-61_eredmeny.jpg

8. Légy udvarias!

Kérlek, legyél udvarias. Ha bárki segítséget kérne tőled, segíts neki, lehet később Neked kell majd segítség mástól. Mindenki így jár a legjobban, ha egy kellemes jó környezet alakul ki a terembe, ahova szeretnek járni az emberek.

Ezeknek természetesnek kellene lennie mindenkinek, de mindig találkozunk kivétellel, aki nem ismeri. Tartsd be ezeket a szabályokat az edzőteremben, így elkerülheted a kellemetlenségeket.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr3915470906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

safa 2020.02.13. 07:02:24

Használat után tedd vissza a helyére a súlyokat! Ne másnak kelljen utánad pakolászni.

Cuncimokus 2020.02.13. 07:47:54

9. Ne gázosítsd el az öltözői szomszédodat fújós dezodorral
10. Ne borotválkozz a közös zuhanyozóban (!)
11. Ha kevés a hely az öltözőben, ne terjeszkedj a cuccaiddal három helyre
12. Ne hagyd a zuhanyozóban az üres flakonjaidat
13. Ne foglalj egyszerre két eszközt két törölközővel (szuper, hogy te felváltva tudod őket használni, de eközben más meg vár)
14. Ne a gépeken ülve telefonálj hosszasan, míg mások várnak (nem rád, hanem a gépre)
- - - Minden példát az életből vettem ám! - - -

dedoca eder 2020.02.13. 09:42:34

ezeket komolyan le kell írni valakinek?

padlogaz 2020.02.13. 09:48:24

ne hangosan beszélgess a haveroddal, amíg mindketten pihentek, mert mások mellettetek próbálnak koncentrálni.

Cuncimokus 2020.02.13. 09:52:47

@dedoca eder: Persze. A sötétség és tahóság hatalmas.
@padlogaz: Nagyon igaz... Kiadósan izzadok a spinning szobában a virtuális edzővel, koncentrálok, mint állat, követem az utasításokat, igyekszem kb. a segglyukamon is levegőt venni - ekkor bejön két bugyika, elegánsan felülnek egy-egy biciklire, az edzőtől teljesen függetlenül lagymatagon tekergetnek, és közben hangosan megbeszélik a folyó ügyeiket. Esküszöm, már csak egy kis tálca teasüteményt hiányoltam... De a csúcs az volt, amikor egy csaj kihangosított Skype beszélgetést folytatott. Igen, jól olvassátok...

csabadeak 2020.02.13. 10:50:00

@safa: Igen, így van
"alapvetőnek kell hogy legyen, tedd a helyére a súlyokat használat után"

@dedoca eder:
Igen, komolyan le kell írni.

@padlogaz: Így van!

csabadeak 2020.02.13. 10:51:49

@Cuncimokus: A felsorolást köszönöm, hogy folytattad. 1-2 viszont elég extrém példa. :)

2020.02.13. 15:32:06

@dedoca eder: nekem is ez jutott eszembe, de aztán leesett, hogy az edzőtermi közönség javarésze hát...nem MTA-tag, szóval annak a közönségnek az ilyen tanács is kell, hogy köszönj, meg ne foss a padlóra :)))))

2020.02.13. 20:42:41

Sajat "élmény": nem baj, ha meleg vagy, de ezt ne add tudtára mindenkinek, sem edzés közben, sem a zuhanyzóban, sem az öltözőben. Kösz.
süti beállítások módosítása