Egy Ötletből Millió

Az élet értelme, hogy megtaláld a boldogságot?

2020. március 23. - csabadeak

Filozófusok szerint minden tett egy lépés a boldogság irányába. Tehát a boldogság érzése az élet értelme?

A siker igazi mércéje, mennyire vagy boldog, semmi sem helyettesítheti ezt. Egy régi mondás szerint a siker az, hogy megkapod azt, amit akarsz, a boldogság pedig, hogy azt akarod, amit kapsz. Fura nem? Arisztotelész szerint az ember végső célja, a boldogság megtalálása. Szerinte mindent azért teszünk, hogy elérjük a boldogságot. Akárhányszor úgy érzed, hogy lépésről lépésre haladsz valami felé, ami fontos Neked, a legfontosabb céljaid irányában, akkor boldoggá válsz. Életed értelmét tisztán kell látnod és a felé kell haladnod. Az önfegyelem elengedhetetlen a boldogsághoz. Azért is, mivel meg kell határoznod, neked mit jelent a boldogság, és tegyél érte, hogy elérd azt. 14247_eredmeny.jpg

A boldogság nem egyszerűen a kellemes pillanatok többsége a kellemetlenekkel szemben. A boldogság inkább az, ha az ember az életét a maga egészében értelmesnek látja.

Yuval Noah Harari

Egészség

Ez talán a legfontosabb, ha nincs egészség, akkor semmid sincs. Egész életedben erre kell törekedned. Akkor érezhetjük igazán boldognak magad, ha teljesen egészséges vagy. Önfegyelemre és akaraterőre van szükség, hogy egész életedben fenntartsd az egészséged és jó kondíciót. Tegyél meg mindent , amit csak tudsz, hogy megőrizd egészségedet.

Emberi kapcsolatok

Boldogságod vagy boldogtalanságod, nagymértékben meghatározzák, milyenek az emberi kapcsolataid. Társas lények vagyunk. A képesség, hogy fenntarts egy jó kapcsolatot, a pároddal, gyermekeddel, barátoddal, másokkal, nem egyszerű. Korábban írtam külön ennek fontosságáról itt olvashatod. A kiteljesedett, harmonikus emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a boldogsághoz.3082049_eredmeny_1.jpg

Barátok nélkül senkinek sem lehet kedves az élete, még ha minden egyéb jóban része is van.
Arisztotelész

Hivatás

Nem véletlenül írtam a hivatást, munka helyett. Olyan munkát kell végezned, amit szeretsz és úgy érzed fontos, amit csinálsz. Arra törekedj, hogy olyat csinálj amit élvezel és szeretsz. Amikor azt érzed, hogy amit csinálsz változást hoz mások életében, vagy jobbá teszi a világot, jó úton jársz. Akár ez is lehet életed értelme, hogy megtaláld a hivatásod. Egyik legnagyobb célod lehet, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkát, miután megvan szívvel-lélekkel csináld

Anyagi függetlenség

Veszteségtől való félelem, az egyik legnagyobb félelem. Az egyik legnagyobb célod akár lehet az is, hogy a pénzügyi szabadságot elérd. A felé vezető úton, tedd meg a szükséges lépéseket. A legboldogabbak azok, akik elérték azt, hogy többé nem kell foglalkozni a pénzügyeik miatt. Nem egyerű persze, de meg kell tenned, amit csak tudsz, hogy kényelmes nyugodt életet élhess és boldog lehess.

Ha az életben az ember csak egy személyt is boldoggá tehet, akkor az életének értelme van.

Charles Bukowski

Soha ne hagyd abba a fejlődést. Ha úgy érzed, valamelyik terülten nem vagy elégedett, egészség, hivatás, emberi kapcsolatok vagy pénzügyek, változtass rajta. Milyen lépéseket tudsz tenni, hogy változzon? Határozd meg magadnak, mit jelent számodra  a boldogság? Neked mi az élet értelme? Találd meg, mik azok a dolgok, tevékenységek, amik boldoggá tesznek. 

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr1315540856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göblyös G István 2020.03.24. 08:16:14

Elgondolkodtató cikk. Nekem feldobta a reggelem!
süti beállítások módosítása