Egy Ötletből Millió

Amiért arra vágyunk, hogy szuperhősök lehessünk egy napra.

2020. február 06. - csabadeak

Látott már mindenki szuperhős filmet, elég felkapottak is manapság. De vajon miért vágyunk arra, hogy hősök legyünk? 

09_eredmeny.png

Különlegesek

A szuperhősök mind különlegesek. Valami miatt mások, mint a többiek. Nincs még egy olyan, mint ők. Nekem a személyes kedvencem Batman, akinek a titkos személyazonossága Bruce Wayne. Neki nincsenek emberfeletti képességei, mint Superman-nek, de nagyon sikeres üzletember, a civil életében. Remek fizikális állapotban van, és egy hatalmas kastélyban él, ez már így elég is lesz egy napra. Mindenki lehet különleges, csak lássuk magunkat is annak.

Van küldetésük

Batman gyermekként, miután szülei rablógyilkosság áldozataivá váltak, esküt tett, hogy egész életében a bűn ellen fog küzdeni. Gotham City utcái felett portyázik éjszakánként, és megvédi aki bajba került. Sok mindenben lehet hős az ember is. Rengeteg pénzt adományozhatunk jó célokra, vért adhatunk, kimenthetünk egy embert az égő házból, átsegíthetünk egy idős hölgyet az úttesten akár. Ez mind hasznos, szép feladatok és hősies cselekedetek, ha ez a faladatunk ezt kell tennünk! A kérdés inkább az: mi az életünk legfontosabb küldetése? Mi az, a nagy cél, amiért megszülettünk?

A legnagyobb küldetés teljesítéséhez nem kellenek embertömegek. Elég egyetlen is. Az Egyetlen. Akinek te teszed szebbé a napjait, te vigyázol rá, te örülsz, te szomorkodsz, te aggódsz vele.

Csitáry-Hock Tamás

Tehetségesek

Mindenki tehetséges az élet valamilyen területén. De egyszerűbb azt hinni, hogy mások tehetségesebbek nálunk. Keressük meg mi az ami könnyedén megy nekünk. Amit, ha teszünk szárnyalunk, és csak úgy repül az idő.
Minden embernek van különleges adottsága, olyasmi amit fejleszteni, tanulni lehet vagy kaptuk lehetőségként, akárcsak a szuperhősöknek. A kérdés csak az, hogy mit kezdünk vele. Álmodozhatunk, hogy milyen jó a híres embereknek, vagy azoknak, akik valami nagy dolgot vittek véghez, de jobban hangzik, ha megtaláljuk miben vagyunk mi tehetségek.

Ha kevesebbet nyújtasz saját legjobbadnál, feláldozod az ajándékot, amely nem más, mint a tehetséged.

Steve Prefontaine

Céljuk a világ megmentése

Nekem ez a kedvencem, amiért szuperhős lennék egy napra.
A hősöknek sokszor az a céljuk, hogy mentség meg a földet, igen csupán ennyi. Ha kisebb feladatot kapnak, unatkoznak. Nekünk nem feltétlenül a világ megváltása a feladatunk, de mindenki okkal jött erre a földre. A saját világunkat, ami a családunk, barátaink, a magunk módján segíthetjük. Így valamilyen módon mi is a világot tesszük jobbá.

Van egy társa a hősnek is

A hősöknek előbb vagy utóbb lesz egy társa, pedig sokszor magányosak. Batman-nek ott van Robin, Pókembernek Mary Jane. Mi is vágyunk arra, hogy legyen egy társunk aki ott van mellettünk jóban, rosszban. Igen és erre meg is van esélye minden egyes embernek, csak keresnie kell tovább, hogy megtalálja élete igazi párját.

Nincs az a pénz, amiből őszinte mosolyt lehet venni. Nincs az az otthon, mi társ nélkül valódi örömöt okozna.

Hozleiter Fanny

Kettős személyiség

Legtöbb szuperhősnek van hétköznapi élete is. Superman-nek mint Clark Kent, Batman-nak mint Bruce Wayne, Pókembernek Peter Parker.
Mi is szeretjük, ha az énünk valamelyik része titokba van, nem akarjuk megmutatni mindenkinek.
Természetesen az is igaz, hogyha felvállaljuk, hogy kik vagyunk, mindenki előtt, akkor lesznek, akiknek nem fog tetszeni. Nem kell velük foglalkozni, fel kell vállalnunk kik is vagyunk valójában.

Az számít, mi vagy, és nem az, mit gondolnak rólad.

Hioszi Tatiosz

Hétköznapi emberből is lehet hős, csak meg kell találnunk, hogy mi a célunk. Talán egy napra még cserélnénk is kedvenc szuperhősünkkel, de utána vissza is térhetünk a sajátunkhoz, mivel az a mi életünk. Küldetése, tehetsége, társa mindenkinek lehet csak tenni kell érte. Neked ki a kedvenc hősöd? Mi az amire igazán vágysz?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba - Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr7915461738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása