Egy Ötletből Millió

Miért jó, ha türelmes vagy?

2020. február 17. - csabadeak

A mai felgyorsult világban a legtöbb ember azonnal akar mindent. Mi lenne viszont, ha türelmesebb lennél magaddal és másokkal is?

Nekem ez az egyik legfontosabb tulajdonság, amivel foglalkoznom kell. Nem hagyok elég időt olyan dolgoknak, amik csak hosszú távon mutatnak eredményeket. Össze is szedtem, mit tudok tenni annak érdekében, hogy fejlődjek ezen a területen.

610_eredmeny.jpg

Miben segít, ha türelmes vagy?

Csökkenti a stresszt, egészségesebbé és boldogabbá tesz. A döntéshozatalban is segít. Más képességet is fejleszthet, megértőbbé és empatikusabbá tehet. Ha türelmesebb vagy, jobban megértheted a növekedés folyamatát. Másokat is jobban megérthetsz és nézheted az Ő szemszögéből az adott dolgot. Saját magunkhoz, a munkánkhoz, gyermekünkhöz nagyon fontos, hogy türelemmel forduljunk. Jobbat tesz mindenkinek és minden folyamatnak az életedben.

Ne sürgesd az időt: semmivel ne kapkodj, sehová ne siess. Legyen időd kivárni, amíg a dolgok megérkeznek hozzád.

Boldizsár Ildikó

Hogyan tanulható a türelem?

Válassz ki egy napot, amikor úgy döntesz, hogy türelmesebb leszel a családodhoz és minden emberhez, akivel találkozol. Légy türelmes saját magadhoz, a napi teendők elvégzésében is. Lassíts le, ha hajlamos vagy a rohanásra. Vegyél néhány mély lélegzetet, ha úgy érzed már feszültté váltál a körülmények miatt. Nagy sor áll előtted a bevásárláskor vagy a dugóban állsz, ne engedd magad felhúzni. Nem fogja meggyorsítani a folyamatot, ha ideges leszel.

Mindig azoknak nehezebb a dolguk, akik várnak.

Lois Lowry

26199_eredmeny.jpg

Mit tehetsz, hogy türelmes legyél?

Nézz végig egy teljes napodat, mivel töltöd az idődet? Írj fel mindent, 15-30 perces bontásba, de tényleg mindent! Rá fogsz jönni, mennyi felesleges dologra megy el sok időd.

Vegyük fel a természet tempóját: a titka a türelem.

Ralph Waldo Emerson

Gondolkodj mielőtt megszólalsz! Sokszor meggondolatlanul szólunk a másikhoz, és legtöbbször azokat bántjuk meg, akiket szeretünk. Nehéz türelmesnek lenni, ha feszült vagy, sok a teendőd.

Határozd meg az okát, mi mindentől leszel türelmetlen? Bizonyos emberek vagy helyzetektől leszel türelmetlen? Az idő, ami miatt nem vagy elég türelmes? A fáradtság és az éhség az ami türelmetlenné tesz? Amikor előre akarsz lépni a munkádban, időbe telik. Ha az a célod, hogy lefogyj tíz kilót, nem fog egy hét alatt sikerülni, türelmesnek kell lenned.

Ne veszítsd el a türelmedet, ami felett nincs hatalmad. Arra koncentrálj, amit megtehetsz. Nem sok értelme van olyan dolgon idegeskedni, amin nem tudsz változtatni.

Csak nyugalomban lelsz a csodák végtelenjére.

Pam Brown

Amikor türelmetlen vagy valakivel, tulajdonképpen elvársz valamit a másiktól. Nem az elvárásaid szerint cselekszik, ezért elveszíted a kontrollt és feszült leszel. Akkor lehetsz türelmesebb másokkal vagy saját magaddal szemben, ha hajlandó vagy lemondani, hogy úgy viselkedjenek, ahogy Te akarod.

Ez egy olyan tulajdonság amivel érdemes foglalkozni. Nekem mindenképp, hisz sokszor mondok olyat, amit aztán később tudom, hogy nem kellett volna. Néha pedig teljesen felesleges dolgokon húzom fel magamat.

Neked van olyan dolog, ami miatt türelmetlen vagy? Van esetleg jó módszered, hogyan legyél türelmes?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8315477394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása