Egy Ötletből Millió

Tervezés a kulcsa a sikeres életnek

2020. március 09. - csabadeak

Sokan vágynak a sikeres életre, ezért tervezz, hogy sikeres életet élhess. Tervezés nélkül, biztos a kudarc!

360_eredmeny.jpg

Nem csak arról van szó, hogy elhagyod korábbi rossz szokásaidat, persze ezekre is szükség van. Azonban a sikeres élet akkor alakulhat ki, ha átalakítod az eddigi életed, egy jól tervezett életté, amiben rendszer van. A szakmák csúcsán dolgozók alaposan felkészülnek és terveznek. Az igazi profi védjegye az alapos felkészülés, minden részlet áttekintése. Elképzelhetetlen lenne, hogy akár egy élsportoló, aki nem edz rendszeresen, nem végez bemelegítést minden versenyre előtt, egy kiemelkedő eredményt érjen el.

Aki nem tervez, a bukást tervezi meg.

Winston Churchill

Ésszerű tervezés

A tervek elkészítésének az az előnye, hogy Te határozod meg az életcélokat. A célok írásáról itt olvashatsz. Miután leírtad a célod világosan, készíts hozzá tervet. Ez az első lépés ahhoz, hogy saját kezedbe vedd az irányítást. Azonban nagyon fontos, hogy jól mérd fel a képességeidet. Ne vállald túl magad. Gondolkozz mielőtt cselekszel. A felelősségvállalás másik eleme a döntéshozatal. A cél meghatározása és a megvalósuláshoz vezető út folyamatos döntéseket igényel. Akár az eredeti terv szerint haladsz, akár változtatsz, a Te döntésed, mind felelősséggel járnak. Azt várni, hogy sikeres leszel terv vagy stratégia nélkül, lehetelten. Nem készülhetsz fel mindenre, de a tervezés segít átlátni, mit kell megcsinálnod.

A cél terv nélkül semmit sem ér. Nem olyan nagy művészet a célt meghatározni, az igazán komoly kihívást a célig vezető út megtervezése jelenti.

Csernok Miklós

Tervezd meg az életed

Minden perccel, amit tervezéssel töltesz, tíz perc végrehajtást takaríthatsz meg. Először a fő listádat készítsd el, ez lesz az időterveződ alapja. Írj le mindent, ami csak eszedbe jut. Tervezz meg előre miden hónapot, hetet és napot. Minden egyes munkát, projektet, találkozót tervezz meg mielőtt hozzájuk fognál. A tervezés önmagában rákényszerít arra, hogy jobban és pontosabban gondolkodj mindenről, amit csinálsz. Minél többet gondolkozol valamin, és megtervezed, annál gyorsabban és hatékonyabban fogod megvalósítani, amikor hozzáfogsz a munkához. A rendszeres tervezés révén több időt fogsz, nagyobb értéket teremtő tevékenységgel tölteni. Ez növeli a hatékonyságodat és az eredményességed mindenben, amit teszel. Vidd a rend érzését az életedbe azzal, hogy részletes listát készítesz minden egyes dologról, amit belátható időn belül el kell végezned. Gondosan elemezd a listádat és mielőtt hozzáfognál, állapíts meg egyértelmű prioritásokat az egyes tételekre. Soha ne engedj a kísértésnek, hogy először a kis tételeket intézed el.307_eredmeny.jpg

Rendszerezés

Képesnek kell lenned a priorizáslásra, elsősorban a magas hozzáadott értékkel bíró munkádat végezd el. Láss hozzá, és dolgozz a céljaidért vagy a problémák megoldásán, így időd sem lesz arra, hogy félj vagy bármi más miatt aggódj. Nem meglepő módon, a rendszerezés lesz legfontosabb, a terved elkészítésekor. Természetesen tartható határidőket kell kijelölni a feladataid végrehajtásához. A terv nem más, mint a tevékenységek idő és fontossági sorrend szerint szervezett rendszere. Az idő alapján szervezett tevékenységi lista összeállítása azzal kezdődik, hogy sorra vesszük a célunk eléréséhez szükséges feladatokat. Vannak teendők, melyeken párhuzamosan dolgozhatunk. Másokon csak egymás után. Vannak, melyeken állandóan dolgoznunk kell, amíg el nem érjük a célunkat. A jól átgondolt tervvel rendelkező átlagember messze lekörözi a tervek nélkül működő zsenit. A tervezés és a szervezés képessége lehetővé teszi a legösszetettebb és legnagyobb célok elérését is.135_eredmeny.jpg

Önfegyelem, cselekvés

A legjobb ellenszer a félelem és az aggódás ellen a fegyelmezett, céltudatos cselekvés. Gyakorlatilag bármilyen terv megteszi, ha kellő önfegyelemmel rá tudod magad venni a használatára. Ez lesz a saját időgazdálkodási rendszered. Vedd rá magad, hogy csak azokkal a tevékenységekkel foglalkozz, amelyek a legnagyobb hatást és befolyást gyakorolják az életedre. Ha kifejleszted magadba a tervezés és rangsorolás szokását, kevesebb stressz lesz rajtad, nőni fog a termelékenységed, a karriered pedig szárnyakat kap. A sikered első számú oka a kitartás, ami a cselekvő önfegyelem.

A célok és a megvalósítás között a híd az önfegyelem.

Jim Rohn

A legjobb, ha az életed legtöbb területén részletes cselekvési tervet készítesz. Tudatos vagy, és figyelsz a lehetőségekre? Tudatosan fejleszted magad, és a készségeid? Képzeld el a tökéletes életstílust amiben élnél, ha semmi akadály nem állna az utadba, hogyan élnéd a mindennapjaid? Ha anyagilag független lennél, hogyan élnél? Vond be a családod az ideális életstílusod megtervezésében.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr3315511294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása