Egy Ötletből Millió

Te vagy a felelős a saját életedért!

2020. március 13. - csabadeak

Vannak, akik nem akarják vállalni a felelősséget az életükért, egyszerűbb másokat hibáztatni, kifogásokat gyártani.

A személyes felelősségvállalás nélkülözhetetlen a boldogság, egészség, siker és a kiemelkedő teljesítmény eléréséhez. A felelősség elfogadása az egyik legnehezebb az összes fegyelmezettséggel kapcsolatos elv közül, de a sikered nem lehetséges e nélkül. Manapság nem véletlen, hogy a bíróságok tele vannak olyan emberekkel, akik kártérítést akarnak, mert valami elromlott az életükben. A legkönnyebb másokat hibáztatni, és a kisebb ellenállás felé haladni. Az, hogy vállalod a felelősséget tetteidért, azt is jelenti, hogy elfogadod, hogy Te hozod a döntéseket az életed során.315_eredmeny.jpg

A mértékletesség, az önismeret és a felelősségteljes viselkedés sok olyan helyzetet megold, amit merev tiltással nem lehet kezelni.

Kun Ádám

Irányítás

Amikor vállalod a felelősséget az életedben, erősnek és céltudatosnak érzed magad. Ha éppenséggel tényleg olyan dolog történik, amiért nem Te vagy a felelős, akkor Te azért vagy felelős, hogy hogyan reagálsz minderre. Ha beléd megy valaki a parkolóban, amíg te bevásároltál, nem vagy hibás, de azért már te vagy a felelős, hogy reagálsz a bekövetkezett események következményire. A felelősségvállalás képessége az igazán fejlett személyiség ismérve. Önuralom, önfegyelem azzal, kezdődik, hogy felelősséget vállalsz saját érzéseidért. Ha képes vagy a felelősségvállalásra, akkor egy adott helyzetben döntéseket tudsz hozni és aktívan cselekedni ahelyett, hogy folyamatosan másokat vagy a körülményeket okolnád a nehézségekért. Ez a gondolkodásmód elősegíti, hogy a problémák megoldására koncentrálj. Ha nem hiszel abban, hogy felelős vagy a sorsodért és a dolgokért, akkor kiadod az irányítást a kezedből. Az ilyen típusú döntések meghozásához kell a legtöbb önfegyelem és felelősségtudat.

Legnagyobb vereségeink mindig saját tévedéseinkből következtek.

Konrád György

19564_eredmeny.jpg

Hagyd el a negatív érzéseket

A boldogságod növelni tudod, ha elhagyod a negatív érzéseket, ezek kezelése az életed egyik nagy feladata, ha arra vágysz, hogy boldog légy. Sok negatív érzelem létezik. A bűntudat, irigység, düh,féltékenység, félelem, ezek visszavezethetők a harag érzéséhez. A legjobb ellenszer, ha vállalod a felelősséget az életedért. Első lépés, a tudatosság, felismerni, hogy hárítjuk a felelősséget, dühös vagy ezért. Nem lehetséges , hogy egyszerre elfogadod a saját felelősséged és közben mérges is maradsz. Amikor elfogadod az életedben bekövetkezett eseményekkel kapcsolatban a saját felelősségedet, akkor nyugodt, tiszta gondolkodású és fókuszált leszel . Hatalmas önuralmat igényel annak elfogadása, hogy teljes felelősséggel tartozol mindazért, aki vagy, amivé válsz és mindenért, ami történik veled.436014-pea2pz-994_eredmeny.jpg

Pénzügy

Az életben az egyik legtöbb kihívás a pénzzel kapcsolatban merülhet fel. Nekem több hibám is volt a múltban a pénzügyi döntéseim miatt. Egy fontos következtetésre jutottam a befektetések kapcsán, ami túl szép, hogy igaz legyen, az átverés! Járj utána annyi időt, egy lehetséges befektetés előtt, mint amennyi időbe telt megkeresned azt az összeget, amit be akarsz fektetni! Amikor bonyolult pénzügyi döntés előtt állsz, tájékozódj, vagy keress fel szakembert!
A negatív érzelmeid nagy része valamilyen módon a pénzügyekhez köthető. Te választasz, Te vagy a felelős. Nem okolhatsz másokat a saját pénzügyi helyzetedért és a felmerülő problémákért. Te vagy a vezetőülésben. Mire mennyit költesz, mennyit raksz félre, hogyan osztod be a pénzed, csak rajtad múlik!

A pénzügyi életed rendbetételére minden korban a most a legjobb időpont.

Csernok Miklós

Egészség

Az egészségi állapotodért, te vagy a felelős. Mit eszel, mikor és mennyit. A testmozgás milyen részét képezi az életednek? Igen vannak olyan esetek, amikor valaki ténylegesen nem tud mozogni, de valljuk be a legtöbb ember csupán lustaságból nem teszi meg, pedig ezzel javítaná egészségi állapotát, közérzetét. Majd holnap, ugye? Ez halogatás, pedig a saját egészségedért meg kell tenned, ennyivel tartozol magadnak. A felelősségteljes viselkedés hiánya saját testi egészségünket is veszélyeztetheti. A dohányzás, túlzott cukor bevitel, feldolgozott ételek fogyasztása, ezekért csak Te lehetsz a felelős, de hosszútávon ártanak az egészségednek. Ha fogyni szeretnél, esetleg életmódot váltani, de nem tudod hogyan fogj hozzá, keress fel tanácsadót!

Kezdj el úgy táplálkozni, mintha az életed múlna rajta, mert pontosan ez a helyzet: az életed múlik rajta!

Laurie Coots

Határozd el, hogy teljes felelősséget vállalsz azért, aki most vagy, és azért, akivé válhatsz majd. Az egészségedért, pénzügyi helyzetedért is, a döntés a Te kezedben van! Fogadd el amilyen helyzetbe vagy, ha nem tetszik változtass rajta. Ahogy rendbe teszed a környezetedet és nem hagyod magad az ösztöneidtől vezérelni, hanem a célodnak megfelelően akarsz cselekedni, rájössz, hogy minden csak rajtad múlik.

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba – Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr3815519576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása