Egy Ötletből Millió

8 szokás, hogyan legyél sikeres a munkádban.

2020. január 31. - csabadeak

3270764_eredmeny.jpg

Mindenki jobban akar teljesíteni a munkahelyén, akár azért, hogy elérőbb jusson vagy azért mert jól akarja csinálni, amit csinál esetleg szereti a munkáját. Mégis miért lehet az, hogy oly sok teendő lenne, a nap végén meg úgy érezzük, mintha semmit nem haladtunk volna. Aztán meg azt látod, hogy mások sokkal jobban haladnak, pedig külső szemmel úgy tűnik semmivel sem tettek többet, nem csinálnak semmit sem jobban, mint Te, de valahogy csak sikeresebbek a munkátokban. Erre itt van 8 olyan szokás, amit ha betartasz, sikeres lehetsz a munkádba.

1. Tervezd meg a napodat!

A jó tervezés, más fél siker, de ez még nem elég. Legjobb, ha előző nap még lefekvés előtt rászánsz 10 percet a következő napodra, felírod a legfontosabb feladatokat, összeírod kikkel kell beszélned, melyek a sürgős teendőid. Ha nem jön össze este, akkor munkába menet írd össze.

A tervek haszontalanok, ám a tervezés létfontosságú.

Dwight David Eisenhower

2. Állíts fel fontossági sorrendet!

Ha megvannak a feladatok, válaszd ki mi a legfontosabb. Utána a következőt, amit mindenképpen aznap meg kell csinálnod, és így tovább. Fontos, hogy azokkal kezd amik nem várhatnak.

3. Fókuszálj az adott tevékenységre!

Amikor telefonálsz figyelj az ügyfélre, ha árajánlatot adsz, akkor csak oda koncentrálj. Lehetőség szerint az összes zavaró tényezőt szüntessd meg magad körül, amikor valami fontosat csinálsz. Ha a számítógépednél dolgozol a közösségi média, skype, telefon ne zavarjon, kapcsold ki.

4. Rendszeres testmozgás!

Ez már nem a közvetlen a munkavégzés alatt történik, de nagyon fontos, hogy a testünket is karban kell tartani. Heti több alkalommal, legalább 30 percet mozogj, hogy sikeres legyél a munkádban. Ha még semmit nem mozogsz, akkor ajánlom korábbi cikkemet.

5. Étkezz egészségesen!

Nem feltétlenül élsportolói diétára lesz szükség, de biztos, hogy az étkezésünk is befolyásolja, hogy teljesítesz a munkahelyen. Ha a reggelit kihagyod és egész délelőtt, üres hassal dolgozol, nem tud az agyad megfelelően működni. Utána meg ebédre valami gyors éttermi kaját eszel, ez biztos út az elhízás, és a teljesítmény romlása felé. Figyelj oda mit eszel.

Kezdj el úgy táplálkozni, mintha az életed múlna rajta, mert pontosan ez a helyzet: az életed múlik rajta!

Laurie Coots

6. Aludd ki magad!

Ez is nagyon fontos, hogy sikeres legyél a munkádba, mert ha pár óra alvás után beérkezel reggel, és azt sem tudod milyen nap van annyira fáradt vagy, biztos, hogy nem fogsz jól teljesíteni. Legalább 6 órát aludj, de a 7-8 óra még jobbat fog tenni.

58962_eredmeny.jpg

7. Pozitív hozzáállás!

Ha mindenben csak a rosszat látod, és azt veszed csak észre ami nem sikerül, biztos lehetsz benne, nem lesz jó kedved. Amikor arra koncentrálsz, mennyi mindennel végeztél, honnan hova jutottál már el, akkor a folyamatra fogsz figyelni, lehetőséget vehetsz észre és újabb megoldandó feladatokat amik jobb érzéseket keltenek benned.

8. Légy hálás, mondj köszönetet.

Legyél hálás, minden dologért az életedben, de akár olyan apró dolgokért, hogy kinyílt a szemed reggel, van hol aludnod, illetve van mit enned. Rengeteg ember örülne, annak amid van, és mondj köszönetet azoknak akik érted tesznek nap, mint nap.

Aki elfelejti a hála nyelvét, sosem lesz beszélő viszonyban a boldogsággal.

John Robbins

Remélem sikerült segítenem ezzel a 8 szokással amit itt leírtam. Lehet többet már alkalmazol, de lehetséges, hogy adtam pár jó ötletet. Azt kívánom legyél sikeres a munkádban. Neked van olyan szokásod amit nem említettem?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba - Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8015448862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása