Egy Ötletből Millió

Minden napi mozgás az egészségünkért!

2020. január 30. - csabadeak

19345_eredmeny.jpgA modern társadalomban egyre kevesebbet mozognak az emberek és sajnos a táplálkozásunk sem a legjobb. A mai életmódunk mellett gyakorlatilag semmit sem mozgunk. Legtöbbünk ülőmunkát végez, és ellensúlyozásként megpróbál valamit edzeni, sportolni. Jobb esetben, elmennek futni vagy a kondi terembe. Rosszabb esetben még az is nehezen megy, hogy a lépcsőn menjenek fel, a lift helyett amikor hazajönnek a munkából. De mit tudunk tenni, ha a napi 9-10 óra munka után már semmi energiánk bármilyen testmozgást végezni?

"Foglalkozzunk testünk jelzéseivel, így több nyugalmunk, több időnk lesz, és jobban fogjuk tisztelni, becsülni az egészségünket, magát az életet.
És higgyük el, akkor talán ritkábban lesz "szükségünk" betegségre."

Aruna M. Siewert

  • Hozzuk meg a döntéseket a kényelmünkkel és a lustaságunkkal szemben a mozgás javára! Nehéz nap után semmi kedve már az embernek bármit is mozogni. Ha az egészségünket akarjuk megőrizni valamit tenni kell az érdekében. Már az is remek, ha munka után 10 percet sétálunk és csak utána ülünk le otthon. Esetleg, ha a legkönnyebb alapmozgásokat végezzünk el otthon, akár guggolást vagy fekvőtámaszt, máris tettünk valamit magunkért.

  • Nem kell egyből azon gondolkozni, hogy lefutjuk a maratont. Legelőször amikor az is nehezére esik az embernek, hogy lesétáljon 15-20 percet, akkor persze, hogy nem óriási távokra kell tervezni. Kezdjük el kicsiben. Lehet egyszer elmenni biciklivel vagy akár gyalog munkába, persze ha nem a város másik oldalán van. De akár már az is jó lehet, ha csak a boltba gyalog megyünk el.

  • Legyen mindig ami motivál. Ha elkezdjük a hasprést otthon és első nap sikerült 10 darabot megcsinálni, következő nap próbáljuk meg túlszárnyalni. Ha a sétát elkezdtük és 5 percet sétáltunk, másnap győzzük le saját magunkat. Mozogni bármikor lehet, akár két email között felállni pár guggolásra vagy fekvőtámaszra.

  • Ne hasonlítsd másokhoz magadat. Mindig a korábbi önmagadhoz mérd magad. Látsz valakit aki könnyedén lefut 8-10 km-et, ne foglalkozz vele, Te a saját tempódba haladj, a saját fejlődésedre figyelj.

"Ha kellően fárasztó edzést végzünk, bármit akarjanak is a génjeink, a test átveszi tőlük az irányítást, és a fogyás megkezdődik."

Sylvia Tara

Az egész értünk van, a saját életünkért tudunk ezzel tenni. Nem másoknak kell megfelelni vagy tetszeni, hanem jól kell érezni magunkat a bőrünkben, és ha nem így van akkor tennünk kell érte. Te mit mozogsz és milyen gyakran?

Köszönöm, hogy elolvastad, hamarosan újra jelentkezem.
Deák Csaba - Egy ötletből millió

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Likeold az oldalamat  FACEBOOKON!

Kövess be TWITTEREN!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyotletbolmillio.blog.hu/api/trackback/id/tr8715445976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása